Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη 8 Ιούνη.Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στις 9πμ στο ΙΚΑ Αριστοτέλους

Στους δρόμους για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους βγαίνουν την Τετάρτη 8 Ιούνη οι εργαζόμενοι στις δημόσιες Μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και οι συνταξιούχοι.
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στις δημόσιες Μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ όλης της χώρας. Απόφαση για απεργία
και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις έχει πάρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 πμ, έξω από το υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων από όλη τη χώρα. 
Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 9 πμ, μπροστά στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους, μαζί με Λαϊκές Επιτροπές και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Υγείας θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία σε Υγεία - Πρόνοια απευθύνει το ΠΑΜΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) 
Συγκέντρωση στις 11 πμ, στο υπουργείο Υγείας διοργανώνει και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Κάλεσμα στήριξης απευθύνουν επίσης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ηΠανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων των Αγροτών.
Επίσης η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (11 πμ ως τη λήξη του ωραρίου), για τα οξυμένα προβλήματα της δημόσιας Υγείας και της δημόσιας Παιδείας. Το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο τηςΠαγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (EUROF) εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης με την απεργία των υγειονομικών στην Ελλάδα. 
Παράλληλα η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα για: Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων όσοι εργάζονται με ελαστικές σχέσεις, αποκατάσταση των απωλειών, ένταξη στα ΒΑΕ, δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και των πληρωμών των ασθενών, πλήρη κρατική χρηματοδότηση, φορολογία του κεφαλαίου στο 45%, στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των μονάδων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).
Κινητοποιήσεις θα γίνουν ακόμα στις εξής πόλεις:
  • Στην Αλεξανδρούπολη η κινητοποίηση θα γίνει μαζί με τους εκπαιδευτικούς στις 10 πμ, στο Δημαρχείο, ενώ στις 9 πμ σωματεία των συνταξιούχων του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και του Δημοσίου θα κάνουν παρεμβάσεις αντίστοιχα στο ΙΚΑ, στον ΟΑΕΕ και τον ΕΟΠΥΥ.
  • Στο Άργος, η κινητοποίηση θα γίνει στις 10 το πρωί στο νοσοκομείο.
  • Στα Γιάννενα, η κινητοποίηση των υγειονομικών, του Εργατικού Κέντρου, σωματείων και συνταξιούχων θα γίνει από κοινού με εκπαιδευτικούς στις 11 πμ, στο Εργατικό Κέντρο.
  • Στην Πρέβεζα η κινητοποίηση θα γίνει και με τη συμμετοχή σωματείων του ιδιωτικού τομέα, στην είσοδο του νοσοκομείου στις 9 πμ.
  • Χαλκίδα: Στις 10.30 π.μ. στο προαύλιο του νοσοκομείου μαζί με την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ