Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Π.Α.ΜΕ:Η αλληλεγγύη το όπλο των εργαζομένων απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Athens Ledra βρίσκονται απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Βρίσκονται αντιμέτωποι με τα βάσανα της ανεργίας, της καθημερινής πίεσης των προβλημάτων που δημιουργούνται από την απληρωσιά, είναι αντιμέτωποι με το άγχος για να ζήσουν την οικογένεια τους. Η μεγαλοεργοδοσία του Ξενοδοχείου προκειμένου να διαφυλάξει τα κέρδη
της και να απαλλαγεί από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, πατώντας πάνω στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ανέστειλε τη λειτουργία της επιχείρησης επιχειρώντας να πετάξει στο δρόμο μέσα σε μία νύχτα τους 150 και πλέον εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.
 Αποδεικνύεται και στην περίπτωση αυτή ποιοι κλείνουν τις επιχειρήσεις και οδηγούν τους εργαζόμενους στον καιάδα της ανεργίας. Το κλείσιμο των επιχειρήσεων δεν γίνεται από τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά από την δίψα των επιχειρηματικών συμφερόντων για να διαφυλάξουν, αλλά και να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Δείχνει το μέλλον που έχουν προετοιμάσει για τους εργαζόμενους και τη ζωή τους συνολικότερα.
 Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του Athens Ledra είναι αποφασισμένοι συλλογικά, μαζικά και οργανωμένα να δώσουν τη μάχη κόντρα στην επίθεση που δέχονται από εργοδοσία και κυβέρνηση, κόντρα στις σειρήνες σε όσους τους καλούν να αποδεχτούν τη μοίρα τους, να παραδοθούν και να αποδεχτούν ότι έτσι είναι τα πράγματα δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.
Είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και για την καταβολή μέχρι και του τελευταίου ευρώ που αφορά σε δεδουλευμένες αποδοχές τους. Δεν θα επιτρέψουν να περάσουν οι σχεδιασμοί της εργοδοσίας και των στυλοβατών της που για χρόνια ολόκληρα αποκόμισαν τεράστια κέρδη. Διεκδικούν την άμεση επαναλειτουργία του ξενοδοχείου με τους ίδιους εργαζόμενους γιατί αυτοί το «έχτισαν» και με όλα τα κατακτημένα δικαιώματά τους.
 Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί κάθε σωματείο και εργαζόμενο όχι μόνο στον κλάδο του τουρισμού, επισιτισμού, αλλά σε όλους τους κλάδους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να δείξει έμπρακτα την συμπαράταξή του συμμετέχοντας στις αγωνιστικές δραστηριότητες των εργαζομένων του Athens Ledra.
 Κάθε συνδικάτο να οργανώσει την αλληλεγγύη. Να εκφραστεί και οικονομικά, αλλά και με την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες ενός αγώνα που απαιτεί αντοχή. Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι μπορούν για το σκοπό αυτό να απευθύνονται καθημερινά στο προεδρείο του επιχειρησιακού σωματείου.
 Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αττικής να πάρουν μέρος στην εκδήλωση-συναυλία που διοργανώνει το επιχειρησιακό σωματείο του Athens Ledra την Δευτέρα 13 Ιούνη και ώρα 8 το βράδυ στο χώρο έξω από το ξενοδοχείο.