Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΠΑΜΕ:Ενώσεις Προσώπων Εργαλείο Εκμετάλλευσης των Εργαζομένων

Μπροστά στο νέο γύρο επίθεσης που προετοιμάζεται με επιπλέον ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, η εργοδοσία ξεσαλώνει. Το ήδη αντιδραστικό υπάρχον πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί με το πλήθος των αντεργατικών νόμων ξεπερνιέται προς το χειρότερο καθώς επιβάλλονται μέσω των ενώσεων προσώπων, νέες επιχειρησιακές συμβάσεις με επώδυνους και απαράδεκτους όρους για
τους εργαζόμενους.
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις που τορπιλίζουν ακόμα παραπάνω τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις. Συμβάσεις που προβλέπουν μισθούς ακόμα και κάτω από το απαράδεκτο νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ, που ορίζουν απαράδεκτους όρους πάνω στο καυτό ζήτημα του εργάσιμου χρόνου.
Οι επιχειρησιακές συμβάσεις που πλέον αποτελούν τον κανόνα των συλλογικών συμβάσεων είναι δώρο προς την εργοδοσία καθώς οδηγούν σε μεγάλη μείωση του εργατικού εισοδήματος των εργαζόμενων. 
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς που επιβάλλονται μέσω των μηχανισμών των ενώσεων προσώπων της εργοδοσίας και του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να αγωνιστούν για συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς και δικαιώματα που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Ο αγώνας για τις συλλογικές συμβάσεις και η οργάνωση του πρέπει να γίνει κτήμα του κάθε εργαζόμενου, του κάθε σωματείου!
Να δοθεί ενιαία αγωνιστική απάντηση. Καμιά αποδοχή του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου. Απόρριψη της λογικής του «ότι έγινε, έγινε». Να διεκδικήσουμε την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε.
Σε αυτές τις συνθήκες το ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και εργαζόμενους στην ημερίδα που διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Ιούνη και ώρα 18.00  στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ (Ιουλιανού 42-46 πλ. Βικτωρίας, στάση ΗΣΑΠ Βικτώρια) με θέμα:
«Η πάλη του εργατικού κινήματος για την κάλυψη των απωλειών και ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές»