Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Καλούνται από την κυβέρνηση να κάτσουν σε στάση αναμονής, όσο θα ...μελετάει την περίπτωσή τους

Οπως μας ενημερώνει το υπουργείο Εργασίας, στις αρχές του επόμενου μήνα σκοπεύει να διενεργήσει διαγωνισμό «για την εκπόνηση μελέτης (σ.σ. κόστους 72.570 ευρώ) και την υποβολή, εντός τριμήνου, μέτρων πολιτικής (...) Στο πλαίσιο της μελέτης, θα καταγραφούν όλες οι μορφές της απλήρωτης εργασίας, οι καθυστερήσεις καταβολής των δεδουλευμένων που σε κάποιες περιπτώσεις (μη πληρωμή επί 6μηνο) οδηγούν σε επίσχεση εργασίας, καθώς και τα προβλήματα
"καλύψεων" όσων μένουν χωρίς απασχόληση (π.χ. με ξαφνικά λουκέτα) και δεν μπορούν να λάβουν επίδομα ανεργίας, καθώς δεν θεωρούνται απολυμένοι». 
Βάζοντας κάτω τις ημερομηνίες, προκύπτει ότι το πόρισμα αυτής της μελέτης θα είναι έτοιμο κοντά στα τέλη του επόμενου χρόνου. Προφανώς, η κυβέρνηση θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο για να μελετήσει το πόρισμα και στη συνέχεια να καταλήξει σε κάποια μέτρα - ασπιρίνες, ανάλογα βέβαια και με την πορεία των δημοσιονομικών. 
Επομένως, όσοι βρίσκονται σήμερα «υπ' ατμόν» σε ό,τι αφορά την καταβολή του μισθού ή όσοι έχουν να λαμβάνουν αποζημιώσεις και επιδόματα λόγω απόλυσης ή πτώχευσης της εταιρείας όπου εργάζονταν, καλούνται από την κυβέρνηση να κάτσουν σε στάση αναμονής, όσο θα ...μελετάει την περίπτωσή τους. 
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει εργαζόμενους και ανέργους. Καμιά μελέτη δεν χρειάζεται για να καταγράψει την άθλια κατάσταση στην αγορά εργασίας. Αν βάλουν κάτω τις καταγγελίες που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα στο υπουργείο, έχουν μια αναλυτικότατη εικόνα της κατάστασης και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν φράγκο. Κι αν θέλουν πραγματικά να ανακουφίσουν αυτούς τους ανθρώπους, ας υιοθετήσουν τις προτάσεις του ταξικού κινήματος. Ολα τα άλλα είναι προσχήματα, για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ