Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Π.Σ.Ο. για την 1η Μάη:"Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους"

Αλλά εάν σκέφτεστε ότι με το να μας κρεμάσετε μπορείτε να σβήσετε το εργατικό κίνημα - το κίνημα από το οποίο τα εκατομμύρια που καταπιέζονται, τα εκατομμύρια που μοχθούν και ζουν στην ανέχεια και τη δυστυχία - μισθωτοί δούλοι - προσδοκούν τη σωτηρία - αν αυτή είναι η γνώμη σας, τότε  κρεμάστε μας ! Θα πατήσετε μια σπίθα, αλλά εκεί και εκεί, πίσω σας και μπροστά σας, και παντού, θα ξεπεταχτούν φλόγες . Είναι μια υπόγεια φωτιά. Δεν μπορείτε να την σβήσετε.
August Spies, 31, στις 20 Αυγούστου 1886. Ένας από τους ηγέτες που κρεμάστηκε στο Σικάγο, ΗΠΑ.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εργατών
της 1ης Μάη εκφράζει τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλους τους εργαζόμενους του πλανήτη που αγωνίζονται για την εκπλήρωση των σύγχρονων αναγκών τους μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.

Η Πρωτομαγιά είναι ένα ορόσημο στους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, από το 1886 οι απαιτήσεις των μεταναστών εργαζομένων στο Σικάγο εξακολουθούν να ισχύουν σήμερα. Ο αγώνας τους συνεχίζεται σήμερα στην πάλη για σταθερή εργασία με δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν υγεία και εκπαίδευση, αξιοπρεπή ζωή. Όπως και τότε, στο Σικάγο, οι μετανάστες που είχαν πάει στις ΗΠΑ για εργασία βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης, και σήμερα τα εκατομμύρια των μεταναστών εργαζομένων μπορούν να εντείνουν τους αγώνες κατά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας με την ενεργό και μαχητική συμμετοχή τους στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αυτό το έτος χαρακτηρίζεται από την οξύνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των λαών, καθώς και τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου. Οι εξελίξεις στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Ευρώπη αποδεικνύουν την επιθετικότητα του κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό κίνημα, κάνουν χιλιάδες ανθρώπους να στραφούν στη μετανάστευση για να ξεφύγουν από τις ζώνες πολέμου, ενώ η ΕΕ και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι θέλουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες να επιβιώσουν.

Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο ανησυχούν για την επιθετικότητα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους που, προκειμένου να κερδίσουν νέες αγορές και να ληστεύουν τους φυσικούς πόρους των χωρών, βομβαρδίζουν τους λαούς της Συρίας, σκοτώνουν παιδιά στην Παλαιστίνη, σπρώχνουν τον λαό της Βενεζουέλας σε εμφύλιες συγκρούσεις, απειλούν τη χρήση πυρηνικών όπλων στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου. Είναι αυτοί που έριξαν τη μεγαλύτερη συμβατική βόμβα στο Αφγανιστάν, είναι οι ίδιοι ιμπεριαλιστές που υποστηρίζουν και συνεργάζονται με την κυβέρνηση της Ουκρανίας, η οποία υποστηρίζεται επίσης από φασίστες, είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν και ανέχονται τις ισραηλινές πολιτικές στη Μέση Ανατολή.

Αυτοί οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Υπάρχει γενικευμένη μείωση των μισθών και των συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις στην κοινωνική ασφάλιση, δημόσια υγεία και εκπαίδευση, αύξηση της ανεργίας, "μαύρη" εργασία και περιορισμός των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Σε αυτή τη γενική εικόνα η εργατική τάξη και οι λαοί προετοιμάζονται για τον μαχητικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς του 2017.

Το WFTU καλεί τα μέλη του και τους φίλους σε κάθε γωνιά του κόσμου να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εργατών με κάθε μέσο και με κάθε δυνατό τρόπο να ενώσουν τις φωνές τους και να φωνάξουν:

"Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους"

Το WFTU που αντιπροσωπεύει 92 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλες τις ηπείρους του κόσμου μεταφέρει την διεθνιστική αλληλεγγύη του στον ηρωικό λαό της Κούβας, που θα φιλοξενήσει το Προεδρικό Συμβούλιο της WFTU στις 3 έως 5 Μαΐου, στους εργάτες του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Το 2017, μετά το 17ο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνδικάτων, το WFTU είναι ισχυρότερο, με νέες δυνάμεις, νέα μέλη αλλά κυρίως με τα ψηφίσματά του.

Διοργανώνουμε ακόμη ευρύτερα και έντονα τις κοινές μας δράσεις σε κάθε χώρα, σε κάθε ήπειρο, για την χειραφέτηση της εργατικής τάξης, για τον αγώνα για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Ενάντια στο σύστημα εκμετάλλευσης που προκαλεί φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

Οι εχθροί των λαών δεν είναι αήττητοι,
Αήττητοι είναι οι λαοί που αγωνίζονται.