Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ:Νοθεία και παρεμβάσεις καταγγέλλει η ΔΑΣ

Σειρά ενεργειών νοθείας και γενικότερης παρέμβασης στο εκλογικό αποτέλεσμα από μεριάς της απερχόμενης πλειοψηφίας του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας – Θράκης («Συνδικαλιστική Συνεργασία» - ΠΑΣΚΕ), που «θυμίζουν τις εποχές των Μακρή και Θεοδώρου», καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου» με αφορμή τις εκλογές του συνδικάτου που διεξάγονται από τις 20 έως τις 26 Απρίλη.
«Τα όσα συνέβησαν μέχρι στιγμής στις εκλογές του συνδικάτου κάνουν ξεκάθαρο
το πώς αντιλαμβάνονται οι εργοδοτικές παρατάξεις τις αρχαιρεσίες των συνδικάτων: Ως εργαλείο για να διαμορφώνουν πλαστούς συσχετισμούς στο κίνημα και να νοθεύουν τις πραγματικές διαθέσεις των μεταλλεργατών που έχουν σιχαθεί τους συνδικαλιστές που εκπροσωπούν την εργοδοσία και τα κέρδη της, με στόχο και σκοπό να παραμείνει το συνδικάτο στις εντολές των βιομηχάνων και των συμφερόντων τους» επισημαίνει η ΔΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:
«Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ ζητήσαμε το μητρώο μελών του συνδικάτου, την κατάσταση των οικονομικά τακτοποιημένων μελών καθώς και τις οφειλόμενες συνδρομές προκειμένου να κάνουμε έστω ένα στοιχειώδη έλεγχο για τη νομιμότητα ή μη της συμμετοχής των μελών στις αρχαιρεσίες. Η απερχόμενη πλειοψηφία του ΔΣ αρνήθηκε να μας τα χορηγήσει παρανόμως και αντικαταστατικά επιχειρώντας να κουκουλώσει ενδεχόμενες παρατυπίες, οι οποίες αποδεικνύονται από όσα ακολούθησαν! Ειδικότερα, την οικονομική τακτοποίηση των μελών του συνδικάτου, η οποία είναι προϋπόθεση για να μπορεί το κάθε μέλος να ψηφίσει και για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη κατά τη διεξαγωγή των εκλογών είναι η εφορευτική επιτροπή, ανέλαβε να ελέγξει ο απερχόμενος γραμματέας! Έτσι, με το ένα χέρι εισέπραττε τις εισφορές και με το άλλο μοίραζε τα ψηφοδέλτια της παράταξής του ("Συνδικαλιστική Συνεργασία"), με την υποψηφιότητά του και μάλιστα μέσα στο γραφείο του συνδικάτου!
Εξίσου προκλητική είναι και η συμπεριφορά της πλειοψηφίας της απερχόμενης διοίκησης που, ενώ από τους συναδέλφους που πίστευε ότι θα την ψηφίσουν ζητούσε συνδρομές 2 ως 10 ευρώ για την τριετία, από τους μακροχρόνια άνεργους συναδέλφους που ήξερε ότι δεν πρόσκεινται στη "Συνδικαλιστική Συνεργασία" ζητούσε με θράσος μέχρι και 72 ευρώ(!), αποκλείοντάς τους στην ουσία από τις αρχαιρεσίες του συνδικάτου και στερώντας τους το δικαίωμα ψήφου! Αυτό επιβεβαιώνει και το ρόλο της ξεπουλημένης εργοδοτικής πλειοψηφίας, που αντί σε περίοδο ανεργίας και κακοπληρωσιάς στον κλάδο να ζητάει από όλους ένα συμβολικό ποσό συνδρομής, αυτή επιμένει και μάλιστα επιλεκτικά να διατηρεί το ύψος των συνδρομών της τριετίας στα 72 ευρώ, αξιοποιώντας έτσι τα οικονομικά ως εμπόδιο για τη συμμετοχή των μεταλλεργατών στο συνδικάτο και κατ’ επέκταση στο κίνημα. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι τέτοιες αποφάσεις εφαρμόζονται κυρίως εις βάρος των συναδέλφων που δεν συντάσσονται με τις θέσεις της πλειοψηφίας!
Η απερχόμενη πλειοψηφία του ΔΣ δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Κάλεσε συνάδελφο να ψηφίσει που δεν έχει εργαστεί ποτέ στον κλάδο του Μετάλλου, ο οποίος είναι μέλος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης. Ο τελευταίος εμφανίζεται μέλος στο μητρώο του συνδικάτου και μάλιστα οικονομικά τακτοποιημένος, την ίδια στιγμή που ακόμη και ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει καταθέσει ποτέ αίτηση εγγραφής στο συνδικάτο και δεν έχει καταβάλει ποτέ συνδρομές!
Το όργιο νοθείας συμπληρώνεται με την υποψηφιότητα με το ψηφοδέλτιο της "Συνδικαλιστικής Συνεργασίας" του προέδρου της ΕΛΒΟ Αλιόγκα Θεόδωρου, ο οποίος είναι παράνομα, με βάση το νόμο 1264/82, εγγεγραμμένος και σε δεύτερο κλαδικό σωματείο με την επωνυμία "Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου Ν. Θεσσαλονίκης"! Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται τέλος το γεγονός ότι πρώην εργαζόμενοι της "HELLENIC STEEL" (χαλυβουργείο), οι οποίοι οικειοθελώς αποχώρησαν από την επιχείρηση και τον κλάδο το 2015, ήρθαν και ψήφισαν. Κάτι τέτοιο είναι παράνομο με βάση το άρθρο 7, παρ. 1 του Νόμου 1264/82 καθώς προβλέπει ότι διαγράφεται το μέλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης που πριν έξι μήνες έχει πάψει με τη θέλησή του να απασχολείται στην επιχείριση ή στον κλάδο, εκτός αν εκλέχτηκε στο Κοινοβούλιο ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συνάδελφοι μεταλλεργάτες, μπορούμε να βάλουμε τέρμα στο σάπιο συνδικαλισμό που υπερασπίζεται με κάθε τρόπο ακόμα και με εκλογικές νοθείες τα συμφέροντα των εργοδοτών, των βιομηχάνων κόντρα στα δικά μας συμφέροντα, στις σύγχρονες ανάγκες μας και των οικογενειών μας.
Συμμετέχοντας πιο ενεργά στους αγώνες, απομονώνοντας τα τσιράκια της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς και στα συνδικάτα, να προτάξουμε τα δικά μας θέλω, τις δικές μας ανάγκες.
Δυναμώνοντας την παράταξη της "Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Μετάλλου" (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου. Μπορούμε να εκλέξουμε τίμιους συνδικαλιστές που θα λειτουργήσουν το σωματείο με βάση τις αγωνιστικές παραδόσεις των μεταλλεργατών! Να ανοίξουμε δρόμο για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, να περάσουμε στην αντεπίθεση!
Δίνουμε τη μάχη των εκλογών στο συνδικάτο σε αντίξοες συνθήκες μια βδομάδα πριν την απεργία της Πρωτομαγιάς, με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στους μεταλλεργάτες. Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
Απεργούμε και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την 1η Μάη στις 10 π.μ. στο Αγ. Βενιζέλου! 131 χρόνια μετά το Σικάγο, 81 χρόνια μετά το Μάη του '36 στην πόλη μας, κρατάμε άσβεστη την ελπίδα για την τελική νίκη της εργατικής τάξης! Έχουμε τη δύναμη να αντιστρέψουμε την κατάσταση, να απαλλαγούμε από τη σημερινή βαρβαρότητα! Να γράψουμε στη σημαία των σύγχρονων αγώνων μας το σύνθημα: "Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά - Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά!"».