Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

ΣΕΤΗΠ:«Δεν ανεχόμαστε να είναι τα παιδιά μας χωρίς ασφάλιση»

«Δεν ανεχόμαστε να είναι τα παιδιά μας χωρίς ασφάλιση» σημειώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Αττικής, αναφορικά με το πρόβλημα με την ασφαλιστική κάλυψη από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) των προστατευόμενων μελών των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ που ήταν ασφαλισμένοι στο Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).
Όπως αναφέρει το ΣΕΤΗΠ στην ανακοίνωσή του:

«Η επίθεση εργοδοτών - κυβέρνησης συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Αφού έφτιαξαν όλο το νομικό πλαίσιο για να κατεβάσουν τους μισθούς μας, αφού διέλυσαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία για να ενισχύσουν την κερδοφορία τους, τώρα παίζουν και με την υγεία των παιδιών μας καθώς φαίνεται ότι το ΤΑΥΤΕΚΩ δεν έχει μεταφέρει στον ΕΦΚΑ τους φακέλους των εμμέσως ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να είναι ανασφάλιστα.
Καλούμε το υπουργείο Εργασίας να δώσει άμεσα λύση και την εργοδοσία του ομίλου ΟΤΕ να στείλει τα απαραίτητα στοιχεία στον ΕΦΚΑ. Οι εισφορές μας είναι μέρος του πλούτου που παράγουμε. Δεν είναι για να ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες και να δανειοδοτούνται κάθε λογής επιχειρηματίες.
Δεν ανεχόμαστε να είναι τα παιδιά μας χωρίς ασφάλιση».