Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:Ηχηρό μήνυμα-«Ενάντια στα μέτρα τους παίρνουμε τα μέτρα μας»(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα, που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση με τα αντιλαϊκά παζάρια, διαδήλωσε ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης που συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.
Με κεντρικό σύνθημα «ενάντια στα μέτρα τους παίρνουμε τα μέτρα μας», χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νέοι διαδήλωσαν μαζικά και μαχητικά την απόφασή τους να δυναμώσουν την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Ταυτόχρονα κατήγγειλαν
την επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία και απαίτησαν απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Την κεντρική ομιλία έκανε η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης» (πρώην Αρβανιτίδης). (Δείτε εδώ βίντεο). 
Σημείωσε ότι όλοι οι αγώνες και οι μαζικές κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα που οργάνωσαν οι ταξικές δυνάμεις και συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους τσαλακώνουν την εικόνα που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση, ότι τα μέτρα έχουν τη συναίνεση του λαού για να μην κινδυνέψει η αξιολόγηση.
Και τόνισε: «Κάνουμε καθαρό ότι τα σωματεία και οι οργανώσεις που συγκροτούμε το ΠΑΜΕ θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό και την ειρήνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν δεχόμαστε κανένα περιορισμό στη συνδικαλιστική δράση και οργάνωση και θα αγωνιστούμε για αυτό. Δεν θα απλώσουμε τα χέρια για να μας περάσετε αλυσίδες. Δεν δεχόμαστε η χώρα μας, τα λιμάνια μας, τα νησιά μας, τα αεροδρόμια μας, να γίνουν βάσεις και ορμητήρια για τις ιμπεριαλιστικές σφαγές και τα παιδιά μας που υπηρετούν στο στρατό κρέας για τα κανόνια τους. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στα Νατοϊκά και ευρωενωσιακά σφαγεία».
Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, χαιρέτησε ο Γιώργος Ευθυμιάδης, Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΕΠ, κατήγγειλε τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ που όπως είπε συνομιλούν με τους δήμιους τους λαού και υπογράφουν μνημόνια συνεργασίας με τον ΣΕΒ και σημείωσε: «Για εμάς ένας είναι ο δρόμος. Είναι ο δρόμος της πάλης και της συγκρότησης του δικού μας μετώπου απέναντι στην συμμαχία της εργοδοσίας και των πολιτικών συμμάχων της». (Δείτε εδώ βίντεο). 
Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης η οποία ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης, το Άγαλμα Βενιζέλου.
Ο εργαζόμενος λαός βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να απαντήσει με απεργιακό πανεργατικό ξεσηκωμό όποτε η κυβέρνηση φέρει τα νέα μέτρα ψήφιση στη Βουλή. Και προετοιμάζει τον επόμενο μεγάλο σταθμό, τον απεργιακό ταξικό γιορτασμό της πρωτομαγιάς».
Στο συλλαλητήριο, παραβρέθηκαν οι αντιπροσωπείες των ξένων κομμουνιστικών νεολαιών που θα συμμετέχουν στην Διεθνιστική εκδήλωση για το Προσφυγικό που διοργανώνει η ΚΝΕ σήμερα Σάββατο 8 Απρίλη, στη Θεσσαλονίκη.