Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Εκδηλώσεις Εργατικών Κέντρων και συνδικάτων με συμμετοχή Τούρκων συνδικαλιστών

ΛΕΣΒΟΣ - ΣΑΜΟΣ - ΚΩΣ - ΞΑΝΘΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα σε ΛέσβοΣάμοΚω αλλά και η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ οργανώνουν ανοιχτές εκδηλώσεις με συμμετοχή Τούρκων συνδικαλιστών, αγωνιστών. Οι συνάδελφοι θα συμμετέχουν σε περιοδείες, συνεντεύξεις τύπου και εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τις Απεργιακές Συγκεντρώσεις της 1ης Μάη.
Συγκεκριμένα:

Κως

1. Στην Κω, με τη συμμετοχή του Alican Kayhan, προέδρου του Συνδικάτου Κτιριακών Υπηρεσιών Konut-İş Sendikası θα πραγματοποιηθούν από το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου:
Σάββατο 29 Απρίλη:
- Στην Κω  στις 10.30 π.μ. κοινή συνέντευξη Τύπου Εργατικού Κέντρου - Τούρκων συνδικαλιστών.
- Το απόγευμα περιοδεία στην Κάλυμνο και συναντήσεις με τα τοπικά Συνδικάτα.
- Συμμετοχή σε εκδήλωση για 1η Μάη από το Σωματείο Οικοδόμων Καλύμνου και το Εργατικό Κέντρο Β. Δωδεκανήσου.
Κυριακή 30 Απρίλη: Στις 19.00 Πολιτιστική εκδήλωση στην Κω για 1η Μάη
Δευτέρα 1η Μάη: Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας της Κω.

Λέσβος

2. Στη Λέσβο, με τη συμμετοχή του Ozan İncedere, συνδικαλιστή από το Συνδικάτο Μετάλλου Τουρκίας, θα πραγματοποιηθούν από το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο:
Σάββατο 29 Απρίλη: Το πρωί περιοδεία στο Hot Spot Μόριας και στο Camp του Καρά Τεπέ. Το απόγευμα κοινή συνέντευξη Τύπου
Κυριακή 30 Απρίλη: Το πρωί συνάντηση με εργαζόμενους, αγροτικούς συλλόγους στο πολύκεντρο στην Αγ. Παρασκευή Λέσβου. Το απόγευμα εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο για την Πρωτομαγιά και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με προβολή video και έκθεση φωτογραφίας. 
Δευτέρα 1 Μάη: Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Σάμος

3. Στη Σάμο, από το Εργατικό Κέντρο Σάμου με τη συμμετοχή του Burhan Aksakal, προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης.  
Την Παρασκευή έγινε το πρωί περιοδεία στους εργαζόμενους της Περιφέρειας και το απόγευμα εκδήλωση για την Πρωτομαγιά στο Καρλόβασι.

Ξάνθη - Κομοτηνή

4. Σε Ξάνθη και Κομοτηνή, η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής με τους Yusuf Risvan και MustafaTozkoparan, συνδικαλιστές από το Σωματείο Μετάλλου Τουρκίας:
Σαββάτο 29 Απρίλη:
- Στις 11 π.μ. περιοδεία στη Φαρμακοβιομηχανία Pharmathen στην Κομοτηνή. Περιοδεία στην αγορά της Ξάνθης. Στις 6 μ.μ. συγκέντρωση στο συνοικισμό Δροσερό Ξάνθης. Στις 8 μ.μ. εκδήλωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής και του Συλλόγου Γυναικών στην Κομοτηνή. Στις 10 μ.μ. σύσκεψη στο χωριό Κένταυρος Ξάνθης.
Κυριακή 30 Απρίλη: Στις 7 μ.μ. εκδήλωση του ΠΑΜΕ στην Ξάνθη.
Δευτέρα 1η Μάη: Απεργιακές συγκεντρώσεις στην Ξάνθη, στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία και στην Αλεξανδρούπολη, την ίδια ώρα, μπροστά στο Δημαρχείο.


πηγη