Σάββατο 1 Απριλίου 2017

«Αναγκαίες προσαρμογές» το νέο τσεκούρι στις συντάξεις

Με τις γνωστές αναφορές περί «αναγκαίων προσαρμογών» των «γενναιόδωρων συνταξιοδοτικών παροχών», ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας, μιλώντας χτες σε συνέδριο του «Economist», είχε τη δική του συμβολή στην προετοιμασία εδάφους για τις νέες περικοπές στις συντάξεις που φέρνουν κυβέρνηση και κουαρτέτο.
Συγκεκριμένα, επικαλούμενος τις «δημοσιονομικές πιέσεις» από τη «συνταξιοδοτική δαπάνη», ανέφερε πως
αυτές οι πιέσεις «μπορεί να καταστεί αναγκαίο να μετριαστούν μέσω αναπροσαρμογών σε ορισμένες συντάξεις. Και τούτο διότι, αφενός, ορισμένες συνταξιοδοτικές παροχές στην Ελλάδα παραμένουν σχετικά γενναιόδωρες, με βάση τόσο τα ελληνικά όσο και τα διεθνή δεδομένα». Πρόσθεσε, μάλιστα, πως παρά τις αντιασφαλιστικές ανατροπές, το συνταξιοδοτικό σύστημα «παραμένει δαπανηρό»!
Επιπλέον, στηρίζοντας το μεγάλωμα της πίτας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, ο Γ. Στουρνάρας πρόβαλε βασικούς τομείς δραστηριότητάς τους: Την ανάπτυξη των επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης, την ενεργότερη εμπλοκή των ιδιωτικών ασφαλίσεων στην Υγεία και τέλος την επιβολή υποχρεωτικής ασφάλισης - που θα την αναλάβει ιδιωτικός φορέας - για φυσικές καταστροφές, σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές...
Παρασκευή 31 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ