Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΠΑΜΕ:Σχόλιο για τις δηλώσεις του Τ. Πετρόπουλου σε σχέση με τον ΕΦΚΑ

Συνεχίζει τον εμπαιγμό προς εργαζόμενους και συνταξιούχους η κυβέρνηση σχετικά με τον ΕΦΚΑ. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος έκανε λόγο για πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ, την ώρα που προϋπολογίζεται έλλειμμα ύψους 1 δισ. ευρώ και ετοιμάζεται νέο χτύπημα σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακά.
Επιπλέον οι ισχυρισμοί αυτοί διατυπώνονται τη στιγμή που χρόνο με το χρόνο η κρατική χρηματοδότηση προς τον ΕΦΚΑ μειώνονται και η κάλυψη των εισφορών του Δημοσίου ως εργοδότη για τους δημοσίους υπαλλήλους την τρέχουσα τριετία, υπολοίπεται των νόμιμων εισφορών για την κύρια σύνταξη, με αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να χάνει πάνω απο 1 δις ευρώ και το κράτος να αναγορεύεται σε πρώτο μπαταχτσή. Ταυτόχρονα τα ληξιπρόθεσμα χρέη των
επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ έφτασαν στο τέλος του 2016 τα 11 δις ευρώ, όταν το σαφάρι σε βάρος των φτωχών επαγγελματιών, εμπόρων, βιοτεχνών και αγροτών οξύνεται, στέλνοντας στο ΚΕΑΟ ακόμα και τα χρέη κάτω των 5.000 ευρώ.
Σε σχόλιο του το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «Οι πρόσφατες δηλώσεις Πετρόπουλου -στην ίδια ρότα με παλιότερες- για πλεόνασμα 50 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ, δεν μπορούν να κρύψουν ότι για το 2017 προϋπολογίζεται έλλειμμα 1,05 δισ. ευρώ. 
Αυτό το έλλειμμα αναφέρθηκε πρόσφατα και στις γραπτές εισηγήσεις στο ΔΣ του ΕΦΚΑ. Θα αξιοποιηθεί για τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν ΣΕΒ, κυβέρνηση, ΕΕ με την ουσιαστική συμφωνία ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ.α.
Έρχεται νέο χτύπημα σε συντάξεις, υγεία, φορολογία, μισθούς, εργασιακά, βάζουν μπροστά τα επαγγελματικά ταμεία ιδιωτική ασφάλιση για νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΣΕΕ.
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι απαντάμε με τα συλλαλητήρια την Παρασκευή 7 Απρίλη σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 μ.μ. στην Ομόνοια, κόντρα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα».