Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ N.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Σήμερα η γενική Συνέλευση, στο Ε.Κ.Θ, στις 18.00.Απαραίτητη η συμμετοχή όλων των εργαζομένων

Γενική Συνέλευση την Κυριακή 23 Απρίλη στις 18.00, στο Ε.Κ.Θ
Εργαζόμενη, εργαζόμενε στο εμπόριο,
άνεργοι, νέοι και νέες,

 Εργατική Πρωτομαγιά 2017. Το μήνυμα της παραμένει ζωντανό και επίκαιρο όσο παραμένει και εντείνεται η εκμετάλλευση για εμάς τους εργαζόμενους.
 Ο αγώνας των εργαζομένων στο Σικάγο,

που θυσίασαν μέχρι και τη ζωή τους για το 8ωρο πριν από πάνω από έναν αιώνα, μπορεί να συζητιέται μέχρι σήμερα σαν ένα ιστορικό γεγονός, η ζωή όμως αποδεικνύει ότι η μάχη δεν τελείωσε και θα συνεχίζεται

όσο υπάρχουν μια χούφτα παράσιτα που ζουν από τον ιδρώτα μας.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνοντας εμείς το δικό μας αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Η αντεργατική βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν τη σταματήσουμε εμείς.

Εμείς, που σήμερα μπροστά στο φόβο της απόλυσης και της ανεργίας σκύβουμε το κεφάλι και δεχόμαστε να δουλεύουμε για μεροκάματα της πείνας, να μας χτυπάει η φορολογία, να μην έχουμε την Παιδεία και την Υγεία, που δικαιούμαστε με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα, για εμάς και τις οικογένειες μας.
Εμείς, που αγανακτούμε με την κατάσταση, αλλά δεν παίρνουμε την απόφαση να ξεσηκωθούμε.
Εμείς, που δεχόμαστε κάθε μέρα πιέσεις και τρομοκρατία μέσα στο χώρο δουλειάς για το «κοινό συμφέρον».
Εμείς, που αγωνιούμε για το τι μας ξημερώνει και με τις εγχώριες αλλά και με τις διεθνείς εξελίξεις.

 Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Ο μόνος δρόμος για εμάς, είναι ο δρόμος του αγώνα!
Καμία ανοχή-καμία αναμονή. Όσο μας καλούν για θυσίες και μέτρα που θα μας βγάλουν στην «ανάπτυξη» και στο ξέφωτο, τόσο σκάβουν το λάκκο μας. Κανένα κοινό συμφέρον δεν έχουμε με το μεγάλο κεφάλαιο, τους μεγαλεμπόρους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που πάνω στις δικές μας πλάτες θησαυρίζουν.
   Έχουμε απέναντι μας ενιαία όλη τη μεγαλοεργοδοσία του κλάδου! Σκλαβενίτης, My market, Bασιλόπουλος, Market Ιn, LIDL, Praktiker, Μασούτης, Καρυπίδης, Attica, Notos, Inditex και πάει λέγοντας.. έχουν ενιαία γραμμή απέναντι μας!
 Αν το πάρουμε απόφαση και οργανωθούμε μπορούμε να έχουμε νίκες. Οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» συνεχίζουν τον πολύμηνο αγώνα τους, παρόλο που είναι απλήρωτοι πάνω από ένα χρόνο. Κατάφεραν με τον αγώνα τους να πάρουν το έκτακτο επίδομα. Κατάφεραν με κινητοποιήσεις να επανασυνδεθεί κομμένο ρεύμα και νερό σε οικογένειες. Απέναντι τους βέβαια, δεν έχουν μόνο την εργοδοσία, αλλά και το κράτος που με διάφορους τρόπους βάζει πλάτη στα σχέδια της εργοδοσίας.
  Οι εργαζόμενοι στα H&M, μαζί με τα κλαδικά σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους, κατάφεραν να πάρει πίσω η εργοδοσία τις συμβάσεις της υποταγής και της εξαθλίωσης.

   Ότι κατακτήσαμε ήταν με τους δικούς μας αγώνες και με σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία. Με καμία κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού δεν θα δούμε άσπρη μέρα. Δεν περιμένουμε σωτήρες.
 Έχουμε πλέον πείρα. Εφτά χρόνια και τρία μνημόνια μας «σώνουν» από την καταστροφή. Μια καταστροφή που για εμάς είναι εδώ, έχει έρθει, γιατί κάθε μέρα που περνάει, ακόμα και αν δεν έπαιρναν νέα μέτρα, η κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη με την εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων.   Τα μέτρα που συζητούν, παρά τις αναβολές και τις όποιες αντιθέσεις, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, για προσδοκίες και ανοχή. Περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ και στηρίζει ο Λεβέντης. Πάνω σε αυτά παζαρεύονται καινούρια, το 4ομνημόνιο.
Έχουν συμφωνήσει: 
* Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα κόβει ακόμα μια σύνταξη, θα βάλει φόρο και στους εργαζόμενους που ζουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα.
* Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
* Στην αύξηση της ανεργίας, που μαστίζει 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
* Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
* Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
* Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.
Υπάρχει μια τεράστια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα κέρδη τους και στις ανάγκες μας. Οι διαπραγματεύσεις και οι αντιθέσεις που παρουσιάζονται από την κυβέρνηση ως «σκληρή διαπραγμάτευση» με την ΕΕ και το ΔΝΤ και για τα μέτρα και για το χρέος δεν έχουν να κάνουν για το πώς θα ελαφρυνθούν οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι, οι μικροί αυταπασχολούμενοι.
Αν δεν δέχεσαι να δουλεύεις: 
* με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ως ενοικιαζόμενος, μέσω εργολάβων και μετά να ξαναπετιέσαι στην ανεργία
* με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε για τις βασικές σου ανάγκες και ωράρια λάστιχο που σε εξαντλούν και σου κόβουν χρόνο από την οικογένεια σου
* με την τρομοκρατία ότι αν αντιδράσεις θα χάσεις και τα λίγα

Έλα στο σωματείο σου. Κάνε την αγανάκτηση σου δύναμη ανατροπής!
Να ακουστεί δυνατά το τέρμα πια οι θυσίες μας για τα κέρδη τους! 


Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε αποθήκη, σε κάθε εμπορικό κατάστημα να οργανωθούν εστίες αντίστασης, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Να μη μένουμε θεατές μπροστά στις εξελίξεις. Χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν έγινε.

Έλα στη συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 23 Απρίλη, στις 18.00, στο Ε.Κ.Θ. 

Να δώσουμε μαχητική απάντηση απέναντι στην επίθεση που βιώνουμε καθημερινά.
Μπορούν οι αγώνες μας να έχουν αποτελέσματα.
Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και προετοιμαζόμαστε να απαντήσουμε με απεργιακό ξεσηκωμό μπροστά σε οποιαδήποτε εξέλιξη. 

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ