Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΠΑΜΕ:Ανακοίνωση για τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ

Την απαράδεκτη και προκλητική αναφορά της κυβέρνησης, μέσω της διοίκησης του Οργανισμού, για πλεονάζοντα ποσά που υπάρχουν στα ταμεία του ΟΑΕΔ και την παράδοση αυτών στην ΤτΕ, σε συνέχεια των αποφάσεων της άνοιξης το 2015, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.
Όπως σημειώνει: «Όταν επιδοτείται μόλις το 1/10 των ανέργων και αυτοί με το επίδομα ανεργίας να παραμένει στα κατώτερα επίπεδα με βάση την αναλογία των άθλιων νομοθετημένων μισθών που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και τους έχει τσιμεντάρει η τωρινή,
όταν το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επιταγή εργασίας και ζεστό χρήμα για τα αφεντικά, όταν έχουν καταργηθεί αρκετά επιδόματα προστασίας των ανέργων (π.χ. οικογενειακά επιδόματα), όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι των προγραμμάτων απασχόλησης σε διάφορους κλάδους βρίσκονται απλήρωτοι, η αναφορά σε πλεονάζοντα ποσά αποτελεί κοροϊδία στα μούτρα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
Κανένας άνεργος να μην ξεγελαστεί από τις εξίσου προκλητικές και υποκριτικές φωνές της ΝΔ για τον ΟΑΕΔ. Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Είναι αυτοί που έσυραν πρώτοι το χορό στο χτύπημα της ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, μειώνοντας το επίδομα ανεργίας στα 360 ευρώ, εξαφανίζοντας τα υπόλοιπα επιδόματα που έδιναν μια ορισμένη ανακούφιση στους ανέργους και τις οικογένειές τους, διαλύοντας τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και τις υπόλοιπες παροχές της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
Η κυβέρνηση εφόσον κρίνει πως ο ΟΑΕΔ έχει “πλεονάσματα“ να τα διαθέσει “εδώ και τώρα” στους ανέργους με βάση τις οξυμένες ανάγκες τους. Να αυξήσει τώρα το επίδομα ανεργίας, να δίνεται σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να πληρώνει χωρίς καθυστέρηση τους εργαζόμενους των προγραμμάτων απασχόλησης».