Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ:ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10 το πρωί

Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

Τιμούμε την εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος της πόλης μας, γιατί η αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με την δύναμη της οργάνωσης μας, αν δεν την ανατρέψουμε με τους αγώνες μας.

Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές περικοπές των συντάξεών μας έρχονται να προστεθούν τα νέα μέτρα για να ενισχυθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Οι παροχές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας υποβαθμίζονται διαρκώς, τα φάρμακα που έχουμε ανάγκη τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας για την πλειοψηφία των συνταξιούχων.


Η Κυβέρνηση  μαζί με τα  Κόμματα που ψήφισαν το 3ο  μνημόνιο, έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε νέα επιδρομή στις συντάξεις μας, στην μείωση του αφορολόγητου,
στον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, στην ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη για μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, υγεία, παιδεία κλπ.

Εμείς και τα παιδιά μας δεν θα γίνουμε δούλοι στον 21ο αιώνα.
Συνάδελφοι συνταξιούχοι!

Η φωτιά του πολέμου έχει κυκλώσει την χώρα μας. Στην Ουκρανία, στο Ιράκ, στην Συρία στην Λιβύη οι λαοί σπαράσσονται, ξεριζώνονται από τις εστίες τους και παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς, γιατί εκεί συγκρούονται για τα συμφέροντα τους ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου και για τους δρόμους της μεταφοράς του.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και διατηρεί την ενεργή εμπλοκή της Χώρα μας σε 13 Νατοϊκές επεμβάσεις, από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής,  για να ωφεληθούν οι ντόπιοι μονοπωλιακοί όμιλοι. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια  για τον σκοπό αυτό, δίνει 4 δις ευρώ κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ (το 2% του ΑEΠ της χώρας) για εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την αμυντική θωράκιση της Χώρας μας.

Εμείς και τα παιδιά μας δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους, στους Πολέμους που εξυπηρετούν  τα συμφέροντά τους.
Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ειρήνης και ασφάλειες, όπως λέει η Κυβέρνηση, αλλά δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών που δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.

Συνάδελφοι!

Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματος μας, βαδίζουμε στον δρόμο που χαράχθηκε από το Σικάγο του 1886, από την Θεσσαλονίκη του 1936, από τις θυσίες χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών από τότε μέχρι σήμερα, δυναμώνουμε την ταξική μας πάλη και αλληλεγγύη και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-- Καμία εμπλοκή της  στους πολέμους, κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της Χώρας μας.

-- Επιστροφή  όλων όσων μας έχουν κλέψει, η σημερινή και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.

-- Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα, στην βάση των σύγχρονων αναγκών της  τάξης μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10.οο το πρωί.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ   Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΤΑ – ΠΑ.Σ.Α.Σ-ΔΕΗ – ΔΕΚΟ Τραπεζών – Εμφ/ων Ποτών
Αριστοτέλους 32 – Ολύμπου 77,   Τ.Κ. 546 31,   Ε.Κ.Θ.   Τηλ: 2310 237694

www.syntaxio.blogspot.com     -- --       e-mail: suntax.ika@gmail.com