Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Συλλαλητήριο της ΚΝΕ το Σάββατο 15 Φλεβάρη στο Αγ.Βενιζέλου στις 12.00.Νέοι και Νέες μας θέλουν εργασιακούς σκλάβους.Δουλειά 24 ώρες το 24ωρο ,7 μέρες τη βδομάδα..ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!

Με εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, παντού, ηΟργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ δίνει τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το Σάββατο 15 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στην εργασιακή σκλαβιά που διαμορφώνουν για τους νέους, κυβέρνηση - ΕΕ και τα δήθεν προγράμματα καταπολέμηση της ανεργίας.
Την Τετάρτη πραγματοποίησαν μαζικές εξορμήσεις και κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματα του ΟΑΕΔ σε Καλαμαριά, Παπαναστασίου, Πύλη Αξιού και Δωδεκανήσου. Με τα πανό και τα συνθήματά τους δημιούργησαν μαχητικό κλίμα ενώ ταυτόχρονα μοίρασαν το έντυπο υλικό - προσκλητήριο για το συλλαλητήριο με τίτλο «με ευκαιρίες απασχόλησης δεν γεμίζουν στομάχια» και συζήτησαν με πολλούς νέους άνεργους.
Τα μέλη της ΚΝΕ μετέφεραν το κάλεσμα αντίστασης και οργάνωσης του αγώνα απέναντι στον εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος της νεολαίας,
για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε ο προβληματισμός για το πώς μπορεί να οργανωθεί ο αγώνας των ανέργων, μέσα από τα Σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, τα αποτελέσματα που υπάρχουν από τις μαζικές παρεμβάσεις στον ΟΑΣΘ για τη διαγραφή προστίμων, η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για μέτρα προστασίας των ανέργων.
Σήμερα, Πέμπτη, περιοδείες προγραμματίζονται στο εργοστάσιο «Μύθος», στα Todaylicious του κέντρου, στο συνοικισμό Ρουμανικά στη Νεάπολη και στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου.
Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη, στο εργοστάσιο «Ελληνική Ζύμη - Αραμπατζής», στην OTS, στα Mikel του κέντρου, στον ΟΤΕ και τον ΟΑΕΔ της Πύλης Αξιού.