Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Καλλιθέα: Παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής απέτρεψε τη διακοπή νερού σε άνεργη

Τη διακοπή στην παροχή νερού άνεργης γυναίκας απέτρεψε με παρέμβασή της στην ΕΥΔΑΠ, αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας.
Σημειώνεται ότι η γυναίκα είναι απλήρωτη από τα 5μηνα προγράμματα «Voucher» και ζει με την κόρη της που είναι επίσης άνεργη.
Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε με τη διεύθυνση, όπου γνωστοποιήθηκε ότι το εισόδημα της άνεργης είναι μηδενικό, ότι δεν έχει δυνατότητα
πληρωμής του λογαριασμού και ότι ζει μαζί με την κόρη της από την αλληλεγγύη φίλων και φορέων και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής του λογαριασμού παρά μόνο αν βρει δουλειά.
Μετά τη δυναμική παρέμβαση, η διεύθυνση της εταιρείας διαβεβαίωσε ότι δεν θα κοπεί το νερό και όρισε ως μηνιαία δόση το ποσό των 20 ευρώ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο, απλήρωτο, φτωχό, κάθε άνθρωπο που χτυπιέται από τα αντιλαϊκά μέτρα, να μη δεχτεί να ζήσει ούτε μία ώρα χωρίς νερό ή ρεύμα.
«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά-λαϊκά στρώματα δεν έχουμε άλλο δρόμο απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που ζούμε. Πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας (ασφαλές σπίτι, φθηνό νερό-ρεύμα-θέρμανση, δημόσια και δωρεάν υγεία-παιδεία, σταθερή εργασία με δικαιώματα)», τονίζει η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.