Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αρβανιτίδης:Απεργία των εργαζομένων στον «Αρβανιτίδη» σήμερα με μεγάλη συμμετοχή

Με μεγάλη συμμετοχή έγινε την Παρασκευή η 24ωρη απεργία και η συγκέντρωση των εργαζόμενων στα σουπερ μάρκε «Αρβανιτίδης» στη βόρειο Ελλάδα. Η συγκέντρωση έγινε στο κατάστημα της οδού Κομνηνών στην Καλαμαριά, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατεύθυνση το άλλο κατάστημα στην οδό Πασαλίδη και επιστροφή στο κατάστημα της Κομνηνών. Η συμμετοχή και σήμερα στην απεργία που κήρυξε το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων «Αρβανιτίδη» ήταν μεγάλη, ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις εργαζομένων έγιναν επίσης
στα καταστήματα στον Πολύγυρο και στον Μαρμαρά Χαλκιδικής.
Κατά τη τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, η εταιρία επιβεβαίωση τη φήμη για πώληση της, χωρίς όμως να δεσμεύεται για το μέλλον των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. 
Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο επισημαίνει: «Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στα καταστήματα είναι γνωστή και επώδυνη για όλους μας. Η διεύθυνση της επιχείρησης χρόνια τώρα δεν εφαρμόζει τους νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, αξιοποιεί κάθε νομοθετική ρύθμιση και νόμο για να εντείνει την επίθεση απέναντί μας, με ένα και μοναδικό στόχο: Η επιχείρηση να κερδίζει και εμείς ολοένα να χάνουμε, να μην μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες των οικογενειών μας. Τα προβλήματα οδήγησαν στη δημιουργία του σωματείου μας.
Η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή συναδέλφων στις διεκδικήσεις του σωματείου, στις απεργίες, στις καταγγελίες, στην επίσχεση και οι συνεχείς παρεμβάσεις της διοίκησης του σωματείου σε αρμόδιους φορείς, αλλά κυρίως η αταλάντευτη στάση μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας δυσκολεύει την εργοδοσία στο να μας πετάξει σαν στυμμένες λεμονόκουπες.
Η εργοδοσία κλιμακώνει τη βαρβαρότητά της με κάθε μέσο. Στο Νομό Πέλλας, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ΕΚΛΕΙΣΕ όλα τα μαγαζιά. Είναι ανταπεργία (LOCK OUT) που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από το νόμο και είναι το πιο βάρβαρο εργοδοτικό μέτρο. Δεν λυγάμε στην τρομοκρατία τους. Έχουμε πείρα:
Είναι σίγουρο ότι θα μας χρωστούσε περισσότερα μηνιάτικα, αν δεν αντιδρούσαμε.
Είναι γεγονός ότι προσπαθεί να μας διασπάσει με τις διατακτικές και ταυτόχρονα να μειώσει το μισθό μας, να επιβάλει ατομική σύμβαση.
Είναι γεγονός ότι μας κοροϊδεύει με τους δήθεν αγοραστές και κερδίζει χρόνο και χρήματα αυτός και εμείς φτώχεια ανασφάλεια και εξαθλίωση.
Σε όποια σχέδια και αν μεθοδευμένα προχωρεί, ένας είναι ο δρόμος για μας:
- Με τη δράση μας μέσα από το σωματείο να απαιτήσουμε τα δεδουλευμένα μας, να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας.
- Καμία ανοχή, καμία υπομονή. Όλοι στον αγώνα για τη ζωή μας.
Από κάθε μαγαζί σε κάθε νομό, όλοι οι συνάδελφοι με τις οικογένειές μας να πάρουμε μέρος στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που αποφασίσαμε με αιτήματα:
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας.
  • Προστασία των θέσεων εργασίας μας σε περίπτωση μεταβίβασης».