Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε Wind - Vodafone - Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία από το ΣΕΤΗΠ

24ωρη απεργίαπραγματοποιούν σήμερα, Παρασκευή 28 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι στις εταιρείες Wind και Vodafone, διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και με τις τρεις εταιρείες (Wind – Vodafone – Viktus), που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα. Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία απευθύνει και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής (ΣΕΤΗΠ).
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα του ΣΕΤΗΠ, υπογραμμίζεται:
«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι στη Wind & Vodafone,

Οι εταιρείες Wind & Vodafone δημιούργησαν μια νέα εταιρεία, τη Victus, στην οποία μεταβίβασαν τμήμα της δραστηριότητάς τους, των υποδομών αλλά και των εργαζομένων τους. Από τις 10/3, η Victus ξεκινά τη λειτουργία της και θα είναι ο αποκλειστικός διάδοχος εργοδότης. Αυτό ανακοινώθηκε στα ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων και ατομικά στους εργαζόμενους, με τη διαβεβαίωση ότι τα δικαιώματά τους θα προστατευτούν. Τέτοιες διαβεβαιώσεις δεν έχουν καμία αξία αν δεν τις επιβάλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους.
Τέτοιου είδους επιχειρηματικές κινήσεις (μεταβιβάσεις, εξαγορές, συγχωνεύσεις) είναι στρατηγικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, προκειμένου να μειώσουν το λειτουργικό και μισθολογικό τους κόστος, να μειώσουν τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης.
Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση, εμείς σαν εργαζόμενοι δεν έχουμε το ίδιο κίνητρο, δεν έχουμε τον ίδιο σκοπό. Δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα. Εμείς οι εργαζόμενοι ερχόμαστε κάθε μέρα εδώ και εργαζόμαστε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Δεν είμαστε ούτε μέλη της διοίκησης ούτε διευθυντές, για να παίρνουμε αποφάσεις, να έχουμε λόγο στη χάραξη της στρατηγικής της εταιρείας. Δεν κλείνουμε, ούτε ανοίγουμε επιχειρήσεις. Σε κάθε συγχώνευση/εξαγορά/μεταφορά, οφείλουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα όλων μας.
Υπάρχει χρόνος. Τίποτα δεν έχει τελειώσει.
Τώρα είναι η ώρα, συνάδελφοι, να απαιτήσουμε από τη Διοίκηση να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.
Δεν έχουμε "χάσει το παιχνίδι". Βγάζουμε συμπεράσματα και δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τώρα είναι ανάγκη να οργανωθούμε και να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας, να παλέψουμε και να απαιτήσουμε να διασφαλιστούν τα κεκτημένα δικαιώματά μας με την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και με τις τρεις εταιρείες (Wind, Vodafone, Victus).
Όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΣΕΤΗΠ έδωσε έμφαση σε αυτό το αίτημα. Επανειλημμένα καλέσαμε τα επιχειρησιακά σωματεία Wind και Vodafone σε συναντήσεις, ώστε από κοινού να αντιπαλέψουμε τα σχέδια των δυο επιχειρήσεων. Συναντήσαμε την άρνησή τους, γιατί έδιναν και δίνουν προτεραιότητα στη μη λειτουργία της νέας εταιρείας που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να εμποδίσουν. Είναι χωρίς αντίκρισμα το αίτημα να μη δημιουργηθεί η εταιρεία ή να μην πάει κανένας εργαζόμενος. Οδηγεί με ακρίβεια τους εργαζόμενους στην απογοήτευση και στην ατομική λύση.
Καλούμε και πάλι τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους και στις δυο εταιρείες να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα.
Αυτή είναι η ενότητα που απαιτείται σήμερα.
Οργάνωση και σχέδιο δράσης, ώστε από κοινού οι εργαζόμενοι σε οποιαδήποτε εταιρεία και αν βρισκόμαστε να ορθώσουμε τείχος αντίστασης στα σχέδια των εργοδοτών να καταργήσουν ΣΣΕ, μισθούς και δικαιώματα των εργαζομένων.
Όλοι στην Απεργία στις 28 Φλεβάρη».