Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Στα μπλόκα παραμένουν και ενισχύονται οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.Συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης από την Θεσσαλονίκη στο μπλόκο της Νίκαιας(ΒΙΝΤΕΟ)

Συλλαλητήριο συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, με συμμετοχή εργαζομένων κι άλλων λαϊκών στρωμάτων από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ύστερα από κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας. Οι αγρότες, μαζί με τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, τους φοιτητές, ανέβηκαν στην Εθνική Οδό και, αφού πέρασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, έκλεισαν και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού.
Το μπλόκο πλημμύρισε από εργαζόμενους
και μαζικούς φορείς από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα. Με το σύνθημα «Εργατιά - Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», έφτασαν στο μπλόκο της Νίκαιας οι δυνάμεις της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.  Μαζικά και τα μπλοκ της Θεσσαλονίκης, με αξιοσημείωτη την παρουσία στο μπλοκ της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ των απεργών της «Coca -Cola» και των εργαζομένων της ΕΛΒΟ.

Στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού, εκπρόσωποι από την Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα, των εργαζόμενων της ΕΛΒΟ και των εργαζομένων στην «Coca-Cola» απηύθυναν χαιρετισμούς, τονίζοντας ότι μόνο ο συντονισμένος αγώνας εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μπορεί να αναχαιτίσει την ενιαία αντιλαϊκή πολιτική