Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Ηράκλειο: Κινητοποιήσεις για το επίδομα τοκετού

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη πραγματοποίησαν μέλη των ομάδων και συλλόγων της ΟΓΕ  και η  Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηράκλειου μαζί με μητέρες από τις οποίες η κυβέρνηση ζητά να επιστρέψουν το επίδομα τοκετού.
Στον Περιφερειάρχη κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα τους και απαίτησαν να διαβιβαστούν στον πρόεδρο του ΕΟΠΠΥ και στο υπουργείο Υγείας και να δοθεί
εδώ και τώρα άμεση λύση χωρίς να υπάρξει άλλη χρονική καθυστέρηση.
Δήλωσαν επίσης αποφασισμένες να μην επιτρέψουν να πραγματοποιηθεί καμιά κατάσχεση και ότι θα προστατέψουν ότι τους ανήκει με όποιον τρόπο και αν χρειαστεί.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα έχει ζητηθεί από τουλάχιστον 50 γυναίκες στο Ηράκλειο να επιστρέψουν το επίδομα τοκετού (900 ευρώ) αφού αυτό προβλέπεται μόνο σε όσες γεννήσουν στο σπίτι τους και όχι σε μαιευτήριο σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, που τέθηκε σε εφαρμογή από το Δεκέμβρη του 2012.
Μάλιστα σε περίπτωση μη επιστροφής του επιδόματος θα προχωρήσει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
Οι σύλλογοι των γυναικών καλούν σε νέα κινητοποίηση την Δευτέρα 24 Φλεβάρη στην πλατεία Λιονταριών στις 17:30 μ.μ. με αιτήματα όπως να μην επιστραφεί το επίδομα, η καταβολή του να γίνεται σε όλες τις γυναίκες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, και να αυξηθεί με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό, δωρεάν προγεννητικούς ελέγχους και αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας.
Καλούν επίσης όλες τις μητέρες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με ίδια ή παρόμοια περιστατικά να στο: ogeirakliou@gmail.com.