Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας και η ΕΔΥΕΘ σας προσκαλούν στα Πολιτιστικά Απογεύματα, την Τετάρτη 26 Φλεβάρη με μια ταινία αριστούργημα ,από την ζωή του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα(trailer)

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας και η ΕΔΥΕΘ σας προσκαλούν στα Πολιτιστικά Απογεύματα στις 7.00μμ στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας (Λαμπράκη-Κλεάνθους)

 

Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας (Motorcycle Diaries)

 

Τα Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας (Diarios de Motocicleta) είναι ημερολόγιο ταξιδιού σε μορφή αφηγήματος γραμμένο από τον ίδιο τον Ερνέστο Γκεβάρα. Το βιβλίο,  εκδόθηκε γιά πρώτη φορά στα ισπανικά το 1993, περιγράφει τις εμπειρίες και αναμνήσεις του Γκεβάρα από το πολύμηνο ταξίδι του στη Λατινική Αμερική κατά τα νεανικά του χρόνια (1952) μαζί με τον στενό του φίλο Αλμπέρτο Γκρανάδο. Ο Τσε περιγράφει το ταξίδι με την θρυλική μοτοσυκλέτα “Ποδερόσα ΙΙ” (ιδιοκτησίας Γκρανάδο), τα όσα είδε και έζησε σε χωριά και πόλεις της Νότιας Αμερικής, τις αναποδιές και τα ευχάριστα, τις καλές και κακές εμπειρίες μιάς περιπλάνησης που σφράγισε τη νεότητα του.
Γιά πολλούς, το ταξίδι αυτό του νεαρού Τσε σημάδεψε και τις μετέπειτα επαναστατικές ιδέες του. Βλέποντας με τα ίδια του τα μάτια την πείνα, τη φτώχεια, τη δυστυχία αλλά και
τα αποτελέσματα του ιμπεριαλισμού στις υποανάπτυκτες περιοχές της Λατινικής Αμερικής ο Τσε – φοιτητής ιατρικής τότε – αρχίζει να αποκτά έντονη επαναστατική συνείδηση.

Στα “Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας” βασίστηκε η ομώνυμη κινηματογραφική ταινία σκηνοθεσίας Βάλτερ Σάλες που προβλήθηκε το 2004.