Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ: Όχι στη σφράγιση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ

Την αντίθεσή της στην απόφαση της συγκυβέρνησης να σφραγίσει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ εκφράζει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Καλεί σε ξεσηκωμό για να ματαιωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης που προεξοφλούν για όλο το λαό δυσβάστακτα οικονομικά βάρη.
Καλεί τα Σωματεία να μπλοκάρουν μαζί με τους συνταξιούχους και εργαζόμενους αυτές τις διαδικασίες που οδηγούν στο σφράγισμα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Να μη νομιμοποιήσουμε τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση του Επιστημονικού – Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις ορέξεις ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και των Εμπόρων της υγείας.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«Η κυβέρνηση σφραγίζει τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ στην απόφαση της να εφαρμόσει το νόμο – έκτρωμα για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που πρόσφατα ψήφισαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ενώ παράλληλα βάζει σε διαθεσιμότητα και στη λεγόμενη κινητικότητα 8.000 γιατρούς και εργαζόμενους του Οργανισμού. Δηλαδή η Επιχείρηση Ολικής Περικοπής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε πλήρη εξέλιξη και η προσπάθεια εμπορευματοποίησης ακόμα περισσότερο της ΠΦΥ που βάζει σε κίνδυνο τις ίδιες τις ζωές των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Δεν παραλείπουμε να τονίσουμε ότι η διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των δομών που διατάσσει η Κυβέρνηση ώστε αυτές να τα παραδώσει, ανέξοδα, στις Υγειονομικές Περιφέρειες θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την ίδια τη περιουσία του λαού που κτίστηκε με τον ιδρώτα και τα χρήματα κυρίως των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Για άλλη μια φορά λεηλατεί, προκειμένου να εφαρμόσει τις εντολές του κεφαλαίου και της Ευρ. Ένωσης, τη περιουσία του Ελληνικού λαού που έκτισε με τόσες στερήσεις τα τελευταία εξήντα χρόνια.
Παντού πρέπει να υπάρξει ξεσηκωμός για να ματαιώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης που προεξοφλούν για όλο το λαό δυσβάστακτα οικονομικά βάρη.
Τα Σωματεία πρέπει να μπλοκάρουν μαζί με τους συναδέλφους συνταξιούχους και εργαζόμενους αυτές τις διαδικασίες που οδηγούν στο σφράγισμα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ. Να μη νομιμοποιήσουμε τη διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απόλυση του Επιστημονικού – Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις ορέξεις ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ και των Εμπόρων της υγείας.
Για όλους μας ένας πρέπει να είναι ο στόχος. Αποκλειστικά – δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας – πρόληψης. Να μη καταργηθεί καμία μονάδα υγείας, κανένα κέντρο υγείας. Όχι στη κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα. Καμιά απόλυση. Μαζικές προσλήψεις Υγειονομικού προσωπικού με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση και ικανοποιητικός μισθός. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικότητας στην υγεία.
Οι αγώνες των εργαζομένων, συνταξιούχων, φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι αυτοί που μπορούν να ανατρέψουν τέτοιες αντιλαϊκές πολιτικές».