Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ για την 1η Μάη καλεί η ΕΕΔΥΕ

Να δώσουν το μαχητικό τους «παρών» στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα, καλεί τα μέλη και τους φίλους των Επιτροπών Ειρήνης, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).
Στο κάλεσμά της αναφέρει:
«Η 1η Μάη βρίσκει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα -σε όλο τον κόσμο- αντιμέτωπους με εκτεταμένη ανεργία, φτώχεια, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ξεριζωμό πολλών χιλιάδων από τις εστίες τους.
H πολιτική του μνημονίου, της στρατηγικής
Ευρωπαϊκής Ένωσης - κεφαλαίου συνεχίζονται και από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με πρόσφατο κρίκο την αναγκαστική κατάθεση των διαθεσίμων των κρατικών οργανισμών στην Τράπεζα της Ελλάδας, κίνηση κομμένη στα μέτρα των αναγκών του κεφαλαίου και της εξυπηρέτησης του κρατικού χρέους.
Σ’ αυτό το πλαίσιο και ενώ οι δυνάμεις της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ συμμετέχουν σε ένα νέο εργατοκτόνο κύκλο "κοινωνικού διαλόγου", το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με όλες του τις δυνάμεις κινείται και δρα στο δρόμο της οργάνωσης, του αγώνα, της ταξικής ενότητας των εργαζομένων. Καλεί τους εργαζόμενους σε πανστρατιά για την απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου με κεντρικό σύνθημα - κάλεσμα: Αγώνας - ρήξη - ανατροπή, ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια!
Η ΕΕΔΥΕ σταθερή στη συμπόρευσή της με το μαχόμενο εργατικό - λαϊκό κίνημα, χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και καλεί τους αγωνιστές των Επιτροπών Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα να δώσουν το δικό τους μαχητικό "παρών" στις αγωνιστικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις ελληνικές πόλεις.
Με την αγωνιστική μας συμμετοχή και παρουσία, στέλνουμε το διπλό μήνυμα της εναντίωσης στην αντεργατική πολιτική και την κατηγορηματική καταδίκη στα σχέδια συμμετοχής της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους για την ικανοποίηση των συμφερόντων και επιδιώξεων του κεφαλαίου».