Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΤΩΡΑ:Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην ΕΥΑΘ ενάντια στη διακοπή νερού σε άνεργο

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΥΑΘ(Εγνατία) πραγματοποιεί αυτήν την ώρα το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι έκοψαν το νερό σε μακροχρόνια άνεργο οικοδόμο, ο οποίος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το πληρώσει.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Δεν φτάνει που στέλνουν μαζικά τον ελληνικό λαό στην ανεργία, του αφαιρούν και το δικαίωμα ύπαρξης, την πρόσβαση στο νερό, το βασικότερο συστατικό στοιχείο για
τη ζωή χωρίς το όποιο υπάρχουμε μόνο για τρεις μέρες.
Τιμωρούν χρόνια άνεργο οικοδόμο με οικογένεια, σε μη δυνατότητα πρόσβασης στο νερό, που το παράγει η φύση, διότι δεν έχει να πληρώσει αυτό που θέλουν για κέρδος.
Η διαχείριση του νερού, που είναι όρος ζωής για το λαό και τα παιδιά του, οδηγείται ολοένα και περισσότερο στα χέρια ανωνύμων εταιριών και εργολάβων. Έτσι η Υγεία και η ίδια η ζωή των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών θα είναι πλέον υπόθεση των πολυεθνικών που θα διαχειρίζονται αυτόν το φυσικό πόρο με γνώμονα την κερδοφορία τους.
Η αύξηση της τιμολόγησης του νερού κατά 160%, ο διπλασιασμός των τελών αποχέτευσης και τα τσουχτερά πρόστιμα σε όσους καθυστερούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού, σε συνδυασμό με την αδιαφορία συντήρησης του δικτύου και την ποιότητα του νερού που καταλήγει στους καταναλωτές, είναι μερικές μόνο από τις επιπτώσεις της πολιτικής αντιμετώπισης του νερού ως εμπορεύματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για να μη περάσει η ιδιωτικοποίηση του νερού, για να εξασφαλιστεί φθηνό και ποιοτικό νερό για όλα τα νοικοκυριά, χωρίς ανατιμήσεις, χαράτσια και πρόστιμα, καμιά διακοπή υδροδότησης σε λαϊκά σπίτια λόγω χρεών, διαγραφή των προστίμων.
Απαιτούμε τώρα την άμεση επανασύνδεση του νερού σε όλα τα λαϊκά σπίτια».