Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων:«ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ»

Την Κυριακή 5 Απρίλη 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει Σύλλογοι και Σωματεία στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, απαιτώντας τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
Μέχρι σήμερα, απόφαση για την απεργία της Κυριακής 5 Απρίλη έχουν πάρει περισσότερα από 45 επιχειρησιακά και κλαδικά σωματεία. Με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικών Συνελεύσεων, συσκέψεις προετοιμασίας και οργάνωσης της απεργίας, με δεκάδες περιοδείες, εξορμήσεις, σε όλη την Ελλάδα, συζήτηση με τους εργαζόμενους για την
κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, την απλήρωτη δουλειά που συνεχίζεται, τις απολύσεις, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, να επιβάλουν τη με νόμο κατοχύρωσή της από την κυβέρνηση. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Χαλκίδας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Λάρισας, Χανίων, Αγρινίου, Καλαμάτας, Αχαΐας, Ξάνθης και Λαμίας, και τα Επιχειρησιακά Σωματεία «LIDL» Ν. Αττικής, «Πράκτικερ Ελλάς» και «Αρβανιτίδη» με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν και τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου να πάρουν αποφάσεις για απεργία στις 5 Απρίλη, να οργανώσουν περιοδείες, εξορμήσεις, να συζητήσουν με τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να περιμένουν «σωτήρες», γιατί δεν υπάρχουν. Να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, να επιβάλουν την κατοχύρωσή της με νόμο από την κυβέρνηση. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει την Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι στην πλ. Καπνικαρέας. Την Κυριακή 22 Μάρτη διοργάνωσε σύσκεψη στα γραφεία του για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας. Με επιστολή του καλεί σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους, αλλά και σωματεία και συλλόγους του κλάδου να κηρύξουν απεργία. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 5ης Απρίλη. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της Κυριακής 5 Απρίλη και στη συγκέντρωση που διοργανώνει στην πλατεία Νέων Καταστημάτων στα Χανιά  στις 12.30 το μεσημέρι. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Κέρκυρας καλεί στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου την Παρασκευή 3 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο και στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Απρίλη, στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργάκη. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Κυριακής 5 Απρίλη (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Κυριακής 5 Απρίλη (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 5 Απρίλη στις 10.30 π.μ. στην πλ. Ρήγα Φεραίου στο κέντρο της Λαμίας.
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Αχαΐας διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Την συμμετοχή του στην απεργιακή συγκέντρωση δηλώνει με ανακοίνωσή του και το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαίας «Η Ενότητα».
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση» καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο εμπόριο στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο της Παπαστράτου.(Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ) 
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία απευθύνει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας.
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία της Κυριακής 5 Απρίλη απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς - Ιθάκης. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. απέναντι από τα δικαστήρια.
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας.(Διαβάστε εδώ περισσότερα).
Στήριξη της κινητοποίησης από ΕΒΕ - αυτοαπασχολούμενους κι άλλους φορείς 
Τη στήριξή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες εκφράζει και η ΠΑΣΕΒΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:  «Μόνος δρόμος είναι η αλλαγή συσχετισμών στους Εμπορικούς Συλλόγους και στις Ενώσεις που πρωτοστατούν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Να παραμερίσουμε την ξεπουλημένη ηγεσία της ΕΣΕΕ που σε συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση πρωτοστάτησε στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής και τώρα συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τη νέα συγκυβέρνηση αποδεχόμενη τις 7 Κυριακές». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στο πλαίσιο της απεργίας την Κυριακή 5 Απρίλη στις 12.30 το μεσημέρι στην πλ. Καπνικαρέας, καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), στηρίζοντας το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας διεκδικεί και ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει ότι την Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα θα είναι κλειστά. 
Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ξάνθης την Κυριακή 5 Απρίλη, στις 12.30 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ξάνθη, καλεί και η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ξάνθης. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).
Την απεργία στο Εμπόριο στις 5 Απρίλη στηρίζει η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Καπνικαρέας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Κάλεσμα στους συλλόγους - μέλη της να κλείσουν τα μαγαζιά τους σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας απευθύνει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ) (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).