Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ την Τετάρτη 15 Απρίλη

Σε κινητοποίηση καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες -βιοτέχνες - εμπόρους, αυτοκινητιστές, την Τετάρτη 15 Απρίλη στις 6 το απόγευμα, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο θα επισκεφθεί την ίδια μέρα ο νέος διοικητής του ΟΑΕΕ, Τάσος Πετρόπουλος.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει:
«Κανένας συνάδελφος δεν θέλει να χάσει το δικαίωμα στην ασφάλιση και τη σύνταξη.
Να σταματήσει ο ΟΑΕΕ να τρομοκρατεί τους συναδέλφους, στέλνοντας “εκβιαστικά” ραβασάκια σε εκατοντάδες
χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να απειλεί ότι θα κινεί διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, φτάνοντας ακόμα και σε δεσμεύσεις λογαριασμών, αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους, αλλά και των οικογενειών τους.
Η διαχρονική ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων η οποία συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση, η αναδουλειά και τα μέτρα εξόντωσης των μικροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων έχουν διαμορφώσει μια κυριολεκτικά καθημερινή κόλαση για τη ζωή τους.
Πάνω από το 50% των συναδέλφων δεν μπορούν πλέον να καταβάλουν την εισφορά στο Ταμείο και όσοι καταφέρνουν, με τα χίλια ζόρια να το πληρώνουν, βλέπουν να αφαιρούνται από το Ταμείο παροχές Υγείας, φάρμακα, επισκέψεις στους γιατρούς και να ξεπουλιέται στους μεγαλοεπιχειρηματίες και η ακίνητη περιουσία του.
Απαιτούμε:
  • Πάγωμα των χρεών και διαγραφή του ποσού που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν μας παρείχαν κατά τη διάρκεια μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
  • Μείωση των εισφορών χωρίς μείωση συντάξεων.
  • Ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη για όλους.
  • Καμία ποινική δίωξη.
  • Καμία μείωση συντάξεων».