Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Απεργιακή συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων στη Θεσσαλονίκη.Η πάλη των εργαζομένων για την Κυριακάτικη αργία, είναι αναπόσπαστα δεμένη με την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι εμποροϋπάλληλοι της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Νωρίτερα στη συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους μίλησε η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ένωσης   Εμποροϋπαλλήλων.
Σημείωσε ότι «η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ των αντιλαϊκών μέτρων που
στόχο έχουν τη μείωση του μισθού των εργαζομένων, την πιο γρήγορη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου στο Εμπόριο και την εξαφάνιση των μικρών στο όνομα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας». 
Η Σ. Καλαντίδου τόνισε ότι «η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων θεωρεί ότι η πάλη των εργαζομένων με αίτημα την υποχρεωτική Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο είναι αναπόσπαστα δεμένη με την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων με τη δράση της ενισχύει το ταξικό ρεύμα στο συνδικαλιστικό κίνημα, αναδεικνύει την ταξική αλληλεγγύη όπλο του, δυναμώνει το ΠΑΜΕ απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και την εργοδοτική τρομοκρατία». (δείτε εδώ βίντεο)
Χαιρετισμό απηύθυνε η Ράνια Καπετανγιώργη, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ (δείτε εδώ βίντεο). Στην απεργιακή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Σάκης Βαρδαλής,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.