Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Νέα κινητοποίηση του ΜΑΣ στο υπουργείο Παιδείας για τις μετεγγραφές (VIDEO)

Να μην εφαρμοστεί  η απόφαση του ΣτΕ για τις μετεγγραφές, απαίτησαν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, και η Επιτροπή Πρωτοετών Μετεγγραφέντων Φοιτητών Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, με την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη στο υπουργείο Παιδείας.  
Οι φοιτητές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΜΑΣ, συγκεντρώθηκαν στο σταθμό Νεραντζιώτισσα και στη συνέχεια πορεύτηκαν στο υπουργείο. Αν και οι φοιτητές είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, αυτός
δεν βρισκόταν στο υπουργείο. Μέσω της γραμματέως του, οι φοιτητές, απηύθυναν αίτημα να τους δοθεί η οριστική απάντησή του υπουργού για το θέμα. 
Το μήνυμα του υπουργού ήταν ότι εκτιμάει «ότι κανένα άλλο Ίδρυμα, δεν θα προσφύγει στα δικαστήρια για τις μετεγγραφές και θα προσπαθήσει σε ότι αφορά του μετεγγραφέντες φοιτητές του ΑΠΘ και του ΕΜΠ, να βρει κάποια νομική λύση».
Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, από την πλευρά του σημειώνει ότι ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα. Κατήγγειλε τον υπουργό, ότι επί της ουσίας απαγορεύει σε αυτά τα παιδιά να σπουδάσουν. Παράλληλα, το ΜΑΣ προειδοποίησε για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.     
«Εάν αποδεχτούμε ότι κριτήριο για το πού και αν θα σπουδάζουμε είναι η τσέπη μας και όχι οι ικανότητες και η προσπάθειά μας, τότε αποδεχόμαστε ότι η μόρφωση δεν είναι δικαίωμα αλλά εμπόρευμα», σημειώνει το ΜΑΣ στην ανακοίνωσή του απαιτώντας:
  • Να παρθεί τώρα νομοθετική ρύθμιση που να μην επιτρέπει ακύρωση μετεγγραφών και να καλύπτει όλους τους φοιτητές από μετεγγραφή! Καμία εφαρμογή της απαράδεκτης απόφασης του ΣτΕ από καμία σχολή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
  • Να δοθούν τώρα πάσο, κάρτες σίτισης, κλπ. σε όσους δεν έχουν πάρει ακόμα. Να αυξηθούν τα κλιμάκια και οι εργαστηριακές ομάδες για όσους δεν χωράνε σε αίθουσες και εργαστήρια.
  • Ούτε ευρώ για στέγαση - σίτιση - βιβλία - αναλώσιμα - μετακινήσεις».