Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Μεγάλη άνοδος των ταξικών δυνάμεων στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στα Βριλήσσια

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν οι ταξικές δυνάμεις στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στα Βριλήσσια που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 21 Οκτώβρη.
Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ ΟΤΑ έλαβε114 ψήφους - 85,1% και οι«Συσπειρώσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έλαβαν 17 ψήφους - 14,9%.
Στις εκλογές του 2012 η ΔΑΣ είχε λάβει
30 ψήφους και το ενιαίο ψηφοδέλτιο είχε πάρει 150 ψήφους.
Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Βριλησσίων σημειώνει:
«Στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στους συναδέλφους που στις εκλογές για διοικητικό συμβούλιο έστειλαν ισχυρό μήνυμα αναγνώρισης και συμπόρευσης με τη δράση μας, στήριξαν τη συνεπή υπεράσπιση των δικών τους συμφερόντων, έδωσαν δύναμη και ελπίδα στο δικό τους αγώνα.
Οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους έβαλαν ένα λιθαράκι για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην κατεύθυνση της ταξικής ενότητας και στην απαλλαγή των σωματείων από τον εργοδοτικό, κυβερνητικό έλεγχο.
Τα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότηταςγια εμάς τους εργαζόμενους. Ανεξάρτητα με το τι ψήφισε ο καθένας στις πρόσφατες γενικές εκλογές, βροντοφωνάξαμε ότι δεν έχουν τη συναίνεσή μας να περάσουν τα μέτρα που καταστρέφουν τη ζωή μας.
Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουμε τη δράση του σωματείου μας, τους αγώνες μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια για μας και τα παιδιά μας. Να πάμε κόντρα στις δυσκολίες, κόντρα στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση, κόντρα στη λογική της ανάθεσης, της παθητικής στάσης, της αποχής από τον αγώνα. Να οργανώσουμε μαζί τους αγώνες μας και να μετατρέψουμε τους χώρους δουλειάς μας σε εστίες αντίστασης.
Με πυξίδα την αναπλήρωση όλων των απωλειών μας και στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών όλων των εργαζομένων, της τάξης μας».