Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Το «θάψιμο» πάει σύννεφο(ΦΩΤΟ)

Αν υπήρχε χτες και προχτές ένα γεγονός που θα μπορούσε από κάθε άποψη να χαρακτηριστεί «είδηση», αυτό ήταν, χωρίς αμφιβολία, η συμβολική κατάληψη που έκανε το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας και η μαζική συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων σ' αυτή. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που η συγκεκριμένη κινητοποίηση έγινε με αφορμή το σημαντικότερο ίσως γεγονός την περασμένη Πέμπτη, που ήταν η δημοσιοποίηση του πορίσματος για το Ασφαλιστικό.
Σημειώνουμε ότι η προαναγγελία του πορίσματος «έπαιζε» 


μέσα στα πρώτα θέματα όλων των δελτίων και των εφημερίδων από την Τετάρτη. Ομως, η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ εξαφανίστηκε σχεδόν από παντού. Ελάχιστα ή καθόλου πλάνα προβλήθηκαν στα κανάλια, λίγες, έως καμία, αράδες γράφτηκαν στις χτεσινές εφημερίδες. 
Τι κι αν πέρασαν χιλιάδες άνθρωποι όλη τη μέρα από το χώρο των εκδηλώσεων; 
Τι κι αν δεκάδες σωματεία απηύθυναν χαιρετισμούς και καλέσματα συμμετοχής στα χτεσινά συλλαλητήρια; 
Η συμβολική κατάληψη στο υπουργείο αποσιωπήθηκε σκόπιμα, επειδή το ΠΑΜΕ δείχνει το δρόμο της ταξικής οργάνωσης, για να απαντηθούν τα βάρβαρα μέτρα. 
Αυτό θέλει να αποτρέψει συνολικά το αστικό πολιτικό σύστημα και ταυτόχρονα να περνάει την εικόνα ότι ο κόσμος μπορεί να υποφέρει από τα μέτρα, αλλά καταλαβαίνει ότι είναι «αναγκαία» και τα αποδέχεται στωικά, χωρίς αντιδράσεις. Εξ ου και το «θάψιμο» κάθε δραστηριότητας του ΠΑΜΕ.


ΦΩΤΟ από 902.gr




ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Οχτώβρη 2015