Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο (VIDEO)

Παράσταση διαμαρτυρίας το απόγευμα της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν oι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Μαθητών Διαμερισμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Κεντρικής Μακεδονίας για τα προβλήματα των σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Διαμαρτυρήθηκαν για τις σοβαρές ελλείψεις που
παρατηρούνται στα σχολεία σε υλικά καθαριότητας, υλικά προσωπικής υγιεινής, αναλώσιμα υλικά απαραίτητα για τη λειτουργία τους, ενώ υπάρχουν ασυντήρητα μηχανήματα, όπως οι λέβητες θέρμανσης.
Στη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας ο Κώστας Τουλής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Κεντρικής Μακεδονίας, στάθηκε στα τεράστια προβλήματα των σχολείων, απόρροια της υποχρηματοδότησης, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, προβάλλοντας το αίτημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης να απαιτήσει και να διεκδικήσει την έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών μονάδων της περιοχής από το υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς.
Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (δείτε εδώ βίντεο). 

Από την πλευρά τους τόσο ο δήμαρχος όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας περιορίστηκαν στη διαπίστωση και την περιγραφή της κατάστασης και σε ευχολόγια για την επίλυσή τους, αποφεύγοντας κάθε αναφορά για διεκδίκηση των απαραίτητων κονδυλίων.
Οι Σύλλογοι Γονέων διεκδικούν:
  • Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων, να αποσταλεί άμεσα η 3η δόση για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων.
  • Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές, που αφορούν τις δαπάνες για προμήθεια αναλωσίμων, όπως ισχύει για διάφορες εταιρείες και οργανισμούς π.χ. πρεσβείες!
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ.

 
 902.gr