Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Το ΠΑΜΕ επιστρέφει ως κουρελόχαρτο το σημερινό πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών»

Σε ανακοίνωσή του για το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» για το Ασφαλιστικό, το ΠΑΜΕ επισημαίνει: 
«Το ΠΑΜΕ επιστρέφει ως κουρελόχαρτο το σημερινό πόρισμα της "επιτροπής σοφών" και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες να πάρουν αγωνιστική θέση μάχης ενάντια στην ισοπέδωση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η Κοινωνική Ασφάλιση αποτελεί για τους εργαζόμενους το πλέγμα προστασίας που συνδυάζει το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην Υγεία και
την Πρόνοια, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Όλα αυτά, που τα έχουν χρυσοπληρώσει με ιδρώτα και κόπο οι εργαζόμενοι, σήμερα κατακρεουργούνται!
Δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας!
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις πολιτικές αποφάσεις όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προετοιμάζει μέσω "σοφών και επιστημόνων" νέα βάρβαρα μέτρα, δήθεν απαραίτητα για τη σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος.
Κανένας εργάτης, κανένας νέος να μην παραμυθιαστεί από τα διαχρονικά ψέματα που αξιοποιεί και η νέα κυβέρνηση για δικαιότερο δήθεν ασφαλιστικό σύστημα, για την καταπολέμηση των ανισοτήτων.
Η προκριθείσα πρόταση για ένα σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με ατομικούς λογαριασμούς, τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης στο 45-55% συνολικά για κύρια και επικουρική σύνταξη από 70% και 20% που είναι σήμερα, η κρατική εγγύηση μιας προνοιακής εθνικής σύνταξης η οποία θα μεταβάλλεται υπό προϋποθέσεις, η ενοποίηση των Ταμείων με εξίσωση των συντάξεων και των παροχών προς τα κάτω αποτελούν τον πυρήνα της νέας και πιο αντιδραστικής μεταρρύθμισης η οποία αφαιρεί από την Κοινωνική Ασφάλιση τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Από δικαίωμα μετατρέπεται σε εμπόρευμα και από κοινωνική ευθύνη γίνεται ατομική υπόθεση.
Φέρνουν ως νέο, προοδευτικό και κοινωνικά δίκαιο ένα σύστημα όπου προδιαγεγραμμένες θα είναι μόνο οι εισφορές, αλλά όχι παροχές. Κυνικά μέσα στο πόρισμα αναφέρουν πως "οδηγούμαστε σε ένα εξατομικευμένο σύστημα όπου το τελικό ποσό της σύνταξης είναι αβέβαιο". Επίσης, εισάγονται ως βασικό μέτρο υπολογισμού της σύνταξης τα εισοδηματικά κριτήρια, οδηγώντας τις συντάξεις στα Τάρταρα.
Φέρνουν νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας, δηλαδή δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς εξαιρέσεις, επαναφέρουν δηλαδή την ενεργό γήρανση με διαφορετικές λέξεις, ενώ παράλληλα υπάρχουν γκρίζες ζώνες όσον αφορά τα ΒΑΕ, καθώς διατυπώνονται σαφείς θέσεις νέου αποχαρακτηρισμού επαγγελμάτων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλλαχτούν το κράτος και τα μονοπώλια από το κόστος της Κοινωνικής Ασφάλισης, έτσι ώστε να θωρακιστεί και να πολλαπλασιαστεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Την παραδίδουν στα αρπαχτικά των ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της Υγείας. Επιδιώκουν να μεταφέρουν για μια ακόμα φορά τη νέα λεηλασία των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων.
Οι νέες αντιασφαλιστικές προτάσεις να μείνουν στα χαρτιά!
Απέναντι στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους, που δήθεν αναζητούν την "εξυγίανση" του ασφαλιστικού συστήματος με τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τον αποχαρακτηρισμό των ΒΑΕ, το χτύπημα στις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και στην προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, οι εργαζόμενοι έχουν μόνο μια διέξοδο.
Μέσα από τους αγώνες και τα σωματεία τους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μην υποκύψουν στην κυβερνητική προπαγάνδα που αναφέρει πως έχουν συναινέσει στην αυτοκτονία τους και να αγωνιστούν για την αποτροπή των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών - αντεργατικών μέτρων, για την ανατροπή της πολιτικής που γεννά αμέτρητα βάσανα για κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια.
Να μην περάσει ως αναγκαίο κακό η ζωή με τα ελάχιστα, ο ελάχιστος μισθός, η ελάχιστη σύνταξη, τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, η μισοδουλειά, η μισοζωή. Να μην περάσει ο κοινωνικός αυτοματισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους ασφαλισμένους. Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν ξεχωρίζει κανέναν εργαζόμενο, κανέναν κλάδο.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Καμία συνδικαλιστική οργάνωση δεν επιτρέπεται να μείνει θεατής, να μην πάρει σαφή και κατηγορηματική θέση ενάντια στο νέο έγκλημα.
Καλούμε τα σωματεία μέσα από τα ΔΣ, τις ΓΣ και τις συλλογικές τους διαδικασίες να γυρίσουν τον κόσμο ανάποδα. Να μη μείνει εργαζόμενος, νέος, συνταξιούχος που δεν θα μάθει για το σχεδιασμό διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 22 Οκτώβρη, να προετοιμαστούμε για πιο σκληρούς αγώνες, για απεργία στις 12 Νοέμβρη».