Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη: Δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο από το ΠΑΜΕ και Λαϊκές Επιτροπές (ΦΩΤΟ)

Δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μάη η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές της πόλης, απαιτώντας από τους συμβούλους να μην πάρουν καμία απόφαση που θα θέτει τα ταμειακά διαθέσιμα και αποθεματικά του Δήμου στην εξυπηρέτηση του χρέους, που δε δημιούργησε ο λαός.
Η διοίκηση Μπουτάρη έφερε στο
Δημοτικό Συμβούλιο, ως θέμα ημερήσιας διάταξης, τη λήψη απόφασης για την κατάθεση των χρημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Τράπεζα της Ελλάδας. Το θέμα αναμενόταν να συζητηθεί αργά το βράδυ.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και των Λαϊκών Επιτροπών έκαναν παρέμβαση νωρίς το απόγευμα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Άνοιξαν πανό που έλεγε «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων» και φώναξαν «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες».
Ενώ αρχικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ, προκειμένου να τοποθετηθεί, στη συνέχεια, του έκλεισε το μικρόφωνο και διέταξε τη διακοπή της τηλεοπτικής μετάδοσης της συνεδρίασης, επειδή ενοχλήθηκε από τα όσα έλεγε.
Ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, παρέμεινε στο βήμα και μίλησε, κόντρα στην αντιδημοκρατική πρακτική του προεδρείου του ΔΣ.
Ξεκαθάρισε ότι «η "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, στέλνοντας τις προεκλογικές της εξαγγελίες από εκεί που ήρθαν». Σημείωσε ότι «αυτά τα χρήματα που θέλει να δεσμεύσει για να πληρώσει τους δανειστές, τους "τοκογλύφους", όπως τους αποκαλούσε προεκλογικά, δεν είναι των δήμων, ούτε των περιφερειών, είναι χρήματα του ελληνικού λαού».
Τόνισε ότι «τις συνέπειες και αυτής της κίνησης, η οποία έρχεται να προστεθεί στη σοβαρή υποχρηματοδότηση των τοπικών διοικήσεων και των δημόσιων δομών που έχουν σχέση με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, θα τις υποστούν και πάλι οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Δήμοι, περιφέρειες και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί δε θα έχουν να πληρώσουν εργαζόμενους, δε θα μπορούν να λειτουργήσουν υπηρεσίες που αφορούν λαϊκές ανάγκες, θα καταφεύγουν όλο και περισσότερο στις γνωστές "λύσεις" των "ανταποδοτικών" χαρατσιών και της παράδοσης υπηρεσιών σε ιδιώτες».
Και είπε ότι «αυτά τα χρήματα του λαού δεν έχετε καμία δικαιοδοσία να τα διαθέσετε για την πληρωμή ενός χρέους που δε δημιούργησε ο λαός. Είστε υπόλογοι για όσα συμβούν την επόμενη μέρα. Γιατί τα χρήματα αυτά θα λείψουν από παιδικούς σταθμούς, από το φαΐ των παιδιών που πάνε στο σχολείο».