Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Δυναμική κινητοποίηση σωματείων και φορέων ενάντια στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαχητική κινητοποίηση ενάντια στη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού για τη δίκη της φασιστικής Χρυσής Αυγής. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο «Περιβολάκι» της Νίκαιας και πορεύθηκαν στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Τα συνθήματα δόνησαν την ατμόσφαιρα. «Κράτος, φασίστες, εργοδοσία, χέρι δε θα βάλετε στα σωματεία», «Τότε ρουφιάνοι, τώρα χρυσαυγίτες, πάλι θα τσακίσουν οι εργάτες τους φασίστες», «Βασανιστές της χούντας, τώρα Χρυσαυγίτες όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι και νέοι, ενώ τα πανό έστελναν το μήνυμα: «Η εργατιά δε σκύβει το
κεφάλι, το φασισμό τσακίζει με αντίσταση και πάλη» ανέγραφε το πανό του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας το οποίο βρισκόταν στην κεφαλή της πορείας. «Καμία ανοχή στους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής» σημειώνεται στο πανό της Λαϊκής Επιτροπής Πειραιά, «Απομόνωσε την εγκληματική δράση της φασιστικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής – Να τους τσακίσει η πάλη των λαών» αναγράφεται στο πανό της Λαϊκής Επιτροπής Περάματος.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και η Διαμάντω Μανωλάκου μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος
Στο χαιρετισμό του ο Θανάσης Ευαγγελάκης Ά Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ σημείωσε ότι «ο φασισμός, ο ναζισμός πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από το δικαστήριο, αλλά και από το εργατικό λαϊκό κίνημα που θα απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και θα δυναμώνει τη δράση του ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα που αποτελεί τη ρίζα που τρέφει το ναζισμό. Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική οικονομική κρίση της χώρας μας είναι το θερμοκήπιο για το αυγό του φιδιού, βρίσκουν έδαφος για να αναπτυχθούν οι μέθοδοι των φασιστών. Για αυτό και ως γνήσια μαντρόσκυλα δε διστάζουν να χιμήξουν σε όποιο του υποδεικνύει ως εχθρό το κεφάλαιο».
Στηλίτευσε την ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «για αποκάθαρση της εικόνας των νεοναζιστών της ΧΑ ώστε να παίξουν το δικό τους ρόλο στις διεργασίες που συντελούνται στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού».
Ο Θ. Ευαγγελάκης τόνισε ότι «οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος έχουμε καθήκον να πρωτοστατήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς στις γειτονιές, στις σχολές με οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων. Να απομονωθούν από παντού τα φασιστοειδή ανδρείκελα της ΧΑ, να τους γίνει καθημερινός εφιάλτης ο πολύμορφος αγώνας για κάθε πρόβλημα της εργατικής – λαϊκής οικογένειας, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, τη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική». (Ολόκληρη η ομιλία στο συνημμένο-VIDEO)