Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ για τα διαθέσιμα του ΟΑΕΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Με μια δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψαν το ρόλο της φιέστας με επίσημο προσκαλεσμένο τον πρόεδρο του ΟΑΕΕ, Τάσο Πετρόπουλο, που διοργάνωσαν δεύτερη φορά σε σχεδόν ένα μήνα οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες των ομοσπονδιών των ΕΒΕ.
Στόχος του επιτελείου του Οργανισμού και των «χειροκροτητών» του με τη συγκεκριμένη φιέστα
ήταν να βρουν «πελάτες» για τη ρύθμιση των 100 δόσεων που λήγει στις 2 Ιούνη και ενώ πριν λίγες μέρες μεταφέρθηκαν τα διαθέσιμα του Ταμείου στην Τράπεζα Ελλάδας.
Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ κατήγγειλαν την πολιτική της συγκυβέρνησης, η οποία, όπως τόνισαν, είναι συνέχιση των προηγούμενων κυβερνήσεων, δηλαδή γη και ύδωρ στα μονοπώλια, στραγγαλισμός των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών.
Στηλίτευσαν την πολιτική στάση του διοικητή του ΟΑΕΕ, ο οποίος στο όνομα του «πατριωτικού καθήκοντος» και για να πληρωθούν οι δανειστές, έβαλε χέρι στις εισφορές (90 εκατ. ευρώ) που με αίμα και ιδρώτα δίνονται από τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ.
Καταγγέλθηκαν οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές «που το μόνιμο μέλημα τους είναι να υποσκάπτουν τους αγώνες και να αποδυναμώνουν τα σωματεία και τις ομοσπονδίες. Είναι αυτοί που συνέστηναν υπομονή μέχρι να φύγει η προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα δεν λένε κουβέντα για τους μνημονικούς νόμους και για τα υπέρογκα χρέη που φορτώθηκαν στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων και που η νέα συγκυβέρνηση εφαρμόζει μέχρι κεραίας».
Κάλεσαν τους συναδέλφους στην κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 8.30 π.μ. στο ΚΕΑΟ για το φορολογικό και τα χρέη. Ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν πανελλαδικά.
Παράλληλα ο διοικητής του ΟΑΕΕ σε συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ θέλησε να υπερασπιστεί το «ανθρωπιστικό προφίλ» της κυβέρνησης του με κορώνες του τύπου «Η δική μας η έγνοια είναι να σώσουμε το σύστημα γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που να ζουν χωρίς σύνταξη και αυτό είναι στοιχειώδες και θεμελιώδες».
Καταγγέλλοντας τα όσα είπε ο διοικητής του ΟΑΕΕ στη συνέντευξη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: 
«Αναφέρθηκε και για αυτούς που θέλουν να καταρρεύσει το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, τσουβαλιάζοντας τους συνδικαλιστές - υπηρέτες των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και ιατρικών κέντρων με τους αγωνιστές συνδικαλιστές που αγωνίζονται για δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δημόσια δωρεάν περίθαλψη.
Την ίδια ώρα δεν είπε κουβέντα για τη νέα κυβέρνηση που συνεχίζει την πάγια πολιτική υποχρηματοδότησης του ΟΑΕΕ, ενώ ήδη στα πλαίσια του έντιμου συμβιβασμού ανοίγει το δρόμο για εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού που σημαίνει νέο τσάκισμα των συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
Χαρακτήρισε βίαιες συμπεριφορές, την παρουσία μας στο χώρο της φιέστας, ενοχλημένος φυσικά από τη δυναμική μαζική συμμετοχή των σωματείων της ΠΑΣΕΒΕ». 
Η γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ απαιτεί:
  • Πάγωμα των χρεών και διαγραφή του ποσού που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που δεν παρείχαν κατά τη διάρκεια μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
  • Μείωση των εισφορών, χωρίς μείωση συντάξεων.
  • Άμεση θεώρηση βιβλιαρίων. Ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη για όλους.
  • Καμία μείωση συντάξεων.
  • Κάτω τα χέρια από τα ταμειακά διαθέσιμα.
  • Όχι στη ληστεία των αποθεματικών. Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα.
  • Άμεση ενίσχυση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των ελλειμμάτων που έχουν δημιουργηθεί.
  • Άμεση παύση των διώξεων προς τους αυτοαπασχολούμενους που χρωστούν στον ΟΑΕΕ.
  • Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συναδέλφους που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους.
ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ
ΚΑΙ  ΕΔΩ