Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ελευσίνα: Την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενου πέτυχαν οι συνάδελφοί του και το Συνδικάτο Μετάλλου

Την ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου και γραμματέα του Παραρτήματος Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής,Λεωνίδα Γραμματικού, από την εταιρεία «Αφοί Μπάκλη ΑΕΒΕ» στην Ελευσίνα, πέτυχαν οι συνάδελφοί του και το κλαδικό συνδικάτο, κάτω από την ανυποχώρητη και αποφασιστική τους αντίδραση και στάση.
Στην ανακοίνωσή του το Παράρτημα Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής «χαιρετίζει την περήφανη στάση των εργαζομένων στην εταιρεία "Αφοί Μπάκλη ΑΕΒΕ", που μαζί με το Συνδικάτο και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην περιοχή του Θριάσιου, έδωσαν μαζί
την μάχη, κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, και πάρθηκε πίσω η τρομοκρατική παράνομη απόλυση του γραμματέα του Συνδικάτου μας, Λεωνίδα Γραμματικού. Η αλληλεγγύη που έδειξαν από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοι είναι και η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια που έκανε η εργοδοσία να βαφτίσει την συνδικαλιστική δίωξη με άστοχα επιχειρήματα, που στόχο είχαν να διαβάλουν τον συνάδελφο στην συνείδηση των υπολοίπων.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, και αυτούς που λύγισαν κάτω από την πίεση της εργοδοσίας, να βγάλουν συμπεράσματα. Πρώτα από την στάση της εργοδοσίας, που καλλιεργεί το κλίμα ότι δουλεύουμε σε μια εταιρεία δίχως προβλήματα και τα συμφέροντά μας είναι κοινά, αλλά και από την στάση των συναδέλφων, που αποδεικνύει πως η δύναμή μας βρίσκεται στη συλλογικότητα. Πως όλοι μαζί, ακουμπώντας ο ένας στον άλλο και παίρνοντας θάρρος ο ένας από τον άλλο, συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας μπορούμε να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας, με πρώτο και κύριο το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθέριες. Όλα αυτά είναι παρακαταθήκη που πρέπει να κρατήσει ο κάθε εργαζόμενος. Να είναι σε επαγρύπνηση το επόμενο διάστημα, γιατί τα προβλήματα δεν λύθηκαν στο χώρο δουλειάς. Να είναι σίγουρος πως το Συνδικάτο θα είναι δίπλα του για όλα τα προβλήματα που τον απασχολούν. Με τον αγώνα μας καταφέραμε τον στόχο μας, να παρθεί πίσω η απόλυση. Είδαμε ολοφάνερα τη στάση της εταιρείας να αλλάζει άρδην κάτω από την πίεση των εργαζομένων του εργοστασίου και του κλάδου. Μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα.
Στην συνάντηση η εταιρεία δεσμεύτηκε άμεσα το επόμενο διάστημα να γίνει συζήτηση με το Συνδικάτο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον χώρο εργασίας μας. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν την πάλη τους, να οργανωθούν στο Συνδικάτο και να συμμετέχουν στη ζωή και τη δράση του».