Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, κατέληξε η πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη  που διοργάνωσαν η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και οι Επιτροπές Ειρήνης αφού πρώτα πέρασε από το προξενείο των ΗΠΑ.
Μπροστά στο μνημείο διαβάστηκε το ψήφισμα της κινητοποίησης και έγινε κατάθεση στεφάνων από
εκπροσώπους της ΕΔΥΕΘ, των Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και την ΚΝΕ καθώς και της ΟΓΕ (Διαβάστε το ψήφισμα ΕΔΩ).   
Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στις 11.00 π.μ., μπροστά στο ΝATOϊκό στρατηγείο, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού (επί της Λεωφόρου Στρατού), όπου την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, ο οποίος ξεκινώντας την ομιλία του, τόνισε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, μπροστά στο άντρο των φονιάδων, μπροστά στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο, που έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Δεν θα σταματήσουμε να καταγγέλλουμε τις ελληνικές κυβερνήσεις, που υπέγραψαν τη Συμφωνία εγκατάστασης του Στρατηγείου και συνεχίζουν να διατηρούν την παρουσία του. Μια Συμφωνία που προβλέπει τη δυνατότητα αποθήκευσης σ’ αυτό όπλων μαζικής καταστροφής – χημικά, βιολογικά και πυρηνικά. Δεν θα σταματήσουμε ν’ απαιτούμε το κλείσιμο και την απομάκρυνσή του από τη Θεσσαλονίκη και την πατρίδα μας. Δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε την αποδέσμευση της Ελλάδας από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
Καταλήγοντας, ο Ν. Ζώκας υπογράμμισε: «Στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών οι λαοί πρέπει να έχουν τη δική τους σημαία, που θα εναντιώνεται στη σύγχρονη σκλαβιά και θα δείχνει το δρόμο της κατάργησης του τελευταίου εκμεταλλευτικού συστήματος της ιστορίας. Που θα δείχνει το δρόμο της δημιουργία του νέου κόσμου της κοινωνικής δικαιοσύνης και της δίκαιης ειρήνης.
Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή - μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!» (Επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία σε μορφή PDF).