Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Θεσσαλονίκη: Δυναμική κινητοποίηση εργαζομένων και συνταξιούχων για την υγεία (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μαχητική συγκέντρωση στην Αριστοτέλους και πορεία μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης, εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας, στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας, εργαζόμενοι άλλων κλάδων, συνταξιούχοι και Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης.
Ενωμένοι, με μια φωνή, καταδίκασαν την πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας που συνεχίζεται και
από τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και απαίτησαν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με ταυτόχρονη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
Στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους και απέναντι από τις ΥΠΕ, μίλησαν η Αθηνά Γραμματικοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και εκπρόσωπος της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και ο Χρήστος Σαλονικιός, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ.
Ανέδειξαν τα εκκρηκτικά προβλήματα στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό (μόνο από τα νοσοκομεία λείπουν περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι, ενώ έχουν χαθεί και 500 κλίνες με το κλείσιο τριών νοσοκομείων) αλλά και της ασφυκτικής υποχρηματοδότησης. Δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν, συντονισμένα, τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, για αύξηση των προϋπολογισμών στα νοσοκομεία, άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που σήμερα δουλεύουν με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μέσω εργολάβων.
Στη συνέχεια με μαχητική πορεία, κατευθύνθηκαν μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.