Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των απεργών της «Coca Cola» (VIDEO)

Τη διεύθυνση της πολυεθνικής «Coca Cola 3E», η οποία επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών.Συγκεκριμένα, η πολυεθνική ζητά την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με έκδοση προσωρινής διαταγής έως ότου
συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα (θα συζητηθούν την Παρασκευή 27 Ιούνη στην Αθήνα) και απαιτεί 6μηνη φυλάκιση των εργαζομένων και νέα οικονομική αποζημίωση (η προηγούμενη που θα εκδικαστεί το φθινόπωρο άγγιζε τις 250 χιλιάδες ευρώ).
Απεργοί της «Coca Cola» στη Λάρισα

Την Τετάρτη 25 Ιούνη μεγάλη αντιπροσωπεία εργαζομένων από το Σωματείο Εργαζομένων στην «Coca Cola» Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε τη Λάρισα, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί πανελλαδικά για τα προβλήματα των απολύσεων εκατοντάδων εργαζομένων, το κλείσιμο των εργοστασίων και τη μετακόμισή τους στη Βουλγαρία.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στην πλατεία Λαού και πραγματοποίησαν περιοδείες σε όλη την πόλη. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Πάρις Λιόλιος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

902.gr