Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Στρατονίκη: Παρέμβαση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις καταστροφές της «Ελληνικός Χρυσός»

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αριστοτέλη» με επικεφαλής τον Γιάννη Ζιώγα, περιφερειακό σύμβουλο Κ. Μακεδονίας, επισκέφτηκε το χωριό της Σρατονίκης. Κατά την επίσκεψη διαπιστώθηκε ότι από τις εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», κάτω από τον οικισμό που περιλαμβάνουν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ημερησίως έχουν
προκληθεί ρωγμές σε σπίτια, στους δρόμους και σε χώρους μαζικής συνάθροισης (σχολείο, εκκλησία).Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Αριστοτέλη, σημειώνει:

«Και από αυτό το γεγονός αποδεικνύεται ότι οι πολυεθνικές εταιρείες κύριο μέλημα τους έχουν την κερδοφορία τους, χωρίς να λογαριάζουν περιβαλλοντολογικές και άλλες επιπτώσεις από την δράση τους.

Είναι γνωστή η εμπειρία των κατοίκων και από παλιότερες τέτοιες επιπτώσεις το 2002 όταν τότε την εξόρυξη έκανε η TVX.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι το προηγούμενο διάστημα διαφορά στελέχη της "Ελληνικός Χρυσός" προσπάθησαν, λέγοντας ότι οι επιπτώσεις είναι ελεγχόμενες, να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό και την επανάπαυση στους κατοίκους.Δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την στάση των αρμόδιων υπηρεσιών (Δήμου, Περιφέρειας) για την καταγραφή των ρωγμών και των επιπτώσεων που έχουν.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι για αυτήν την εξέλιξη δεν έχουν βγάλει άχνα οι παρατάξεις του κ. Μίχου και του κ. Πάχτα. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα αναδείξει τις επόμενες ημέρες το θέμα αυτό και στον Δήμο Αριστοτέλη και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Ταυτόχρονα καλεί τους κατοίκους της περιοχής να μην εφησυχάζουν. Να οργανώσουν τον αγώνα τους ώστε να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας των κατοικιών και των υποδομών του χωριού, ξεκινώντας από την άμεση αναστολή των εργασιών στον οικισμό της περιοχής».