Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Στη Θεσσαλονίκη, οι πέντε ΕΛΜΕ της πόλης διοργανώνουν συγκέντρωση στις 3 μ.μ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Καθημερινές είναι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις γονέων και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων.Σήμερα Πέμπτη, εκτός από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Παιδείας, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις μεταξύ άλλων:  

Στη Θεσσαλονίκη, οι πέντε ΕΛΜΕ της πόλης διοργανώνουν συγκέντρωση στις 3 μ.μ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης που θα συνεδριάζει το Δημοτικό
Συμβούλιο. Παράλληλα, τη στήριξή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Νεάπολης - Συκεών.
 
Στη Νίκαια, με συγκέντρωση έξω από τα σχολεία το πρωί και στις 6 το απόγευμα κοινή γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων των δύο σχολείων, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στο Περιστέρι, προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας από τις Ενώσεις Γονέων Περιστερίου, Πετρούπολης και Αιγάλεω και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου».

Στου Γκύζη η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Διαμερίσματος καλεί σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Γκύζη.

Στην Ελευσίνα, διοργανώνεται συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Λαού από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ελευσίνας - Μαγούλας, την Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, τη Λαϊκή Επιτροπή Ελευσίνας, το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και τις επόμενες ημέρες

Την Παρασκευή 6 Ιούνη, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ζωγράφου και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Διαμερίσματος  διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις συγχωνεύσεις 8 σχολείων στις 2 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Τσόχα 15-17, Αθήνα).

Στο Βύρωνα, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» θα πραγματοποιήσει δίωρη στάση εργασίας από τις 8 π.μ., συγκέντρωση και συμβολικό κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος 1ου, 2ου, 3ου και 13ου Δημοτικών Σχολείων Βύρωνα, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων, τους γονείς και τους μαθητές των υπό συγχώνευση σχολείων.

Στη Σάμο, οι Σύλλογοι Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Κοντακέικων, Κοκκαρίου, Μαραθοκάμπου και Παγώνδα, των οποίων η υποβάθμιση προωθείται, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους γονείς και σε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα συζητηθεί το θέμα στις 6 μ.μ. Την κινητοποίηση στηρίζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάμου.

Την Τρίτη 10 Ιούνη, η ΕΛΜΕ Πειραιά πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας - συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής, προκειμένου όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της «να μην επιτρέψουμε καμία συγχώνευση σχολείων στην περιοχή μας».

Την Τετάρτη 11 Ιούνη, η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Αττικής καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μαζική συγκέντρωση στη Βουλή, στις 6.30 μ.μ