Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Απεργία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης»

Σε 24ωρη απεργία σήμερα , Σάββατο 28 Ιούνη, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, την ανάκληση των απολύσεων - καμία νέα απόλυση και πενθήμερη εργασία με κυλιόμενο ρεπό.Σε ανακοίνωσή του το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Αρβανιτίδης» σημειώνει:
«Η διοίκηση του Σωματείου είχε εδώ και καιρό προειδοποιήσει ότι οι εξελίξεις σχετικά με την αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας και η συμφωνία Franchise με τον "Μαρινόπουλο" δεν πρέπει να δημιουργήσουν ένα κλίμα ευφορίας και εφησυχασμού. Η εταιρεία εξακολουθώντας την ίδια πολιτική μόλις τρεις μήνες μετά προχώρησε σε κλείσιμο καταστημάτων και απολύσεις παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν κατά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου. Οι συνάδελφοι που απολύθηκαν είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία των υπόλοιπων καταστημάτων, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά το προσωπικό το προηγούμενο διάστημα.

Η επιχείρηση στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των καταστημάτων σίγουρα θα συνεχίσει να κλείνει καταστήματα και να απολύει συναδέλφους. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι τα καταστήματα θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους και ότι εμείς θα έχουμε τις θέσεις εργασίας μας. Συνεχίζει να καθυστερεί τα δεδουλευμένα (μισθούς, επιδόματα, υπερωρίες, Κυριακές) παρά την έγγραφη διαβεβαίωση και το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η νέα διοίκηση ότι μέχρι 10 Ιούνη θα έχουν αποπληρωθεί όλα, με αποτέλεσμα σήμερα να μας οφείλει τρεις μισθούς. Εντατικοποιεί την εργασία μας υποχρεώνοντας συναδέλφους να εργάζονται επιπλέον ώρες. Τις ώρες της υπερωριακής απασχόλησης της αντικαθιστά με μείωση ωρών εργασίας σε άλλες ημέρες ή δίνοντας μια μέρα ρεπό. Προχωρά δηλαδή παράνομα σε διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Η πίεση και η άσχημη συμπεριφορά των διευθυντών τόσο της εταιρείας "Αρβανιτίδης", όσο και της "Μαρινόπουλος" δημιουργεί αφόρητη κατάσταση μέσα στα καταστήματα. Μετακινεί προσωπικό σε παραθαλάσσια καταστήματα. Απαιτεί από το προσωπικό να μοιράσουν φυλλάδια. Προχωρά σε ακόμη μία απογραφή απαιτώντας από μας να δουλέψουμε τζάμπα.

Η ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή συναδέλφων στη δράση του σωματείου, στις απεργίες, στις καταγγελίες, στην επίσχεση και οι συνεχείς παρεμβάσεις της διοίκησης του σωματείου σε αρμόδιους φορείς, αλλά κυρίως η αταλάντευτη στάση μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας δυσκολεύει την εργοδοσία να μας πετάξει σαν στημένες λεμονόκουπες. Η συσπείρωση και η οργάνωση των συναδέλφων μας είναι το πρωταρχικό μέλημά μας για να μπορέσουμε να αντεπιτεθούμε στην ολοένα αυξανόμενη επίθεση των εργοδοτών στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Με συσκέψεις, συνελεύσεις συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα, οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κάθε νομό, σε κάθε κατάστημα».

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του «Αρβανιτίδη» εκφράζει το Σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρφούρ-Μαρινόπουλος-DIA. Παρακάτω επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση σε μορφή PDF.

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων του «Αρβανιτίδη» εκφράζει και το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων και λοπόν ιδιωτικών υπαλλήλων Νομου Ιωαννίνων.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΦΟΥΡ


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ Ι/Υ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 

902.gr