Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Κασσάνδρας: Όχι στην εμπορευματοποίηση της έκτασης των αγροτικών φυλακών

Να συγκαλέσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τη δημοτική αρχή Κασσάνδρας η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή την προσπάθεια παράδοσης της έκτασης των αγροτικών φυλακών σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο.
Όπως επισημαίνει: «Η συγκυβέρνηση προχωρά στην εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, 900 και πλέον στρ. δημόσιας γης από τις
αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, καθώς και 21 στρ. στην παράλια της Ν. Φώκαιας, προκειμένου να τα παραδώσει σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, ώστε να ενισχύσει την κερδοφορία του.

Η εμπορευματοποίηση, όμως, της δημόσιας γης δεν σταματά εδώ. Επεκτείνεται και στον αιγιαλό και στις παραλίες όλης της Κασσάνδρας, με όχημα την Τοπική Διοίκηση, σε κάθε κομμάτι γης που μπορεί να γίνει επιχείρηση και να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κασσάνδρας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πώληση του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο χώρος πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο, ως περιουσία του λαού. Η αξιοποίηση του χώρου ως αγροτικές φυλακές τα τελευταία χρόνια λειτούργησε με σεβασμό στο περιβάλλον, χωρίς να εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες της Κασσάνδρας να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα.

Το νέο αυτό ξεπούλημα εντάσσεται στην τουριστική «ανάπτυξη» του τόπου μας που προσφέρει "γη και ύδωρ" στους επενδυτές. Ανατρέπουν κάθε περιορισμό που υπήρχε στη δόμηση και άρουν κάθε προστασία του περιβάλλοντος. Παραλίες, δάση, βουνά, περιοχές NATURA, αρχαιολογικοί χώροι, όλα παραδίδονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Απ' αυτήν την "ανάπτυξη" κανένα όφελος δεν θα έχουν οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες κι αγρότες, οι νέοι κι οι άνεργοι.

Υπόσχονται νέες θέσεις εργασίας, ενώ έχουν επιβάλει εργασιακές συνθήκες γαλέρας, μισθούς πείνας κι οδηγούν ολοένα και περισσότερους στη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η περίφημη "ανταγωνιστικότητα" οδήγησε εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες της περιοχής σε λουκέτο και τους υπόλοιπους να συνθλίβονται από τη φοροληστεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κασσάνδρας καλεί τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την υπεράσπιση του χώρου αυτού. Επίσης, τις άλλες «ανεξάρτητες» παρατάξεις να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Καλούμε το λαό να παλέψει ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας. Να διεκδικήσει αγωνιστικά:

-- Την παραμονή της περιοχής ως χώρος αξιοποίησης για τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας.

-- Την ελεύθερη πρόσβαση όλου του λαού στις ακτές.

-- Την πραγματική προστασία κι ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος»

902.gr