Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Κατάσχεση σπιτιού για 1.000 ευρώ!..Οι εργαζόμενοι μέσα από τα Συνδικάτα τους και τις Λαϊκές Επιτροπές πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

Κλιμακώνεται, όπως φαίνεται, η αξιοποίηση του όπλου των κατασχέσεων σπιτιών και περιουσιακών στοιχείων από την εφορία για χρέη προς το Δημόσιο, κατ' εντολήν της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης εξέδωσε το Πρωτοδικείο Πειραιά για σπίτι εργαζόμενης, εξαιτίας χρεών του 2008 - 09 από πρόστιμα της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας. 
Το ποσό που οφείλει η εργαζόμενη, για το οποίο ετοιμάζεται το κράτος να βγάλει το σπίτι της «στο σφυρί», είναι μόλις 1.038,68 ευρώ και η τιμή εκκίνησης για τον πλειστηριασμό
καθορίστηκε στις 15.000 ευρώ. 
Οπως η ίδια η εργαζόμενη τονίζει, τα χρέη αυτά συσσωρεύτηκαν σε μια περίοδο που όλες οι οικογένειες ασφυκτιούσαν από την ακρίβεια, την αύξηση των φόρων, τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ. Για το θέμα παρενέβησαν άμεσα οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά του ΚΚΕ, που πολλάκις έχουν καταγγείλει ότι η δημοτική αρχή με πρόστιμα, ανταποδοτικά τέλη κ.λπ. συνεχίζει τη φορομπηξία από εκεί που σταματάει η εκάστοτε κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά να ασφυκτιούν. Το γεγονός αυτό μόνο μεμονωμένο δεν είναι. Φαίνεται ότι αυτές οι επιδιώξεις θα γενικευτούν. Οι εργαζόμενοι μέσα από τα Συνδικάτα τους και τις Λαϊκές Επιτροπές πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να παλέψουν ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και δημοτικών αρχών που τη στηρίζουν και είναι αποφασισμένες να πετάξουν στο δρόμο εργατικές - λαϊκές οικογένειες για να εξασφαλίσουν πόρους για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Επειδή ακριβώς οι αναγκαστικές κατασχέσεις θα πυκνώνουν, χρειάζεται αφενός λαϊκή επαγρύπνηση από Συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, αφετέρου οργανωμένη εργατική - λαϊκή κινητοποίηση υπεράσπισης των εργαζομένων, για να αποτρέψουμε κατασχέσεις σπιτιών των ανθρώπων του μόχθου. 
Αρα αλληλεγγύη, κανένας μόνος του. Το σπίτι που, με χίλια βάσανα και κόπους, απόκτησε μια εργατική, μια λαϊκή οικογένεια να εμποδίσουμε να γίνει λάφυρο του κράτους που ενισχύει το κεφάλαιο, ή των τραπεζών, γιατί θα αρχίσουν και τέτοιες κατασχέσεις, που απομυζούν το μόχθο των εργαζομένων για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

πηγη