Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΣΕΒ: Μνημόνιο για το λαό, φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους

Την υλοποίηση του μνημονίου ταυτόχρονα με την παροχή νέων κινήτρων στους επιχειρηματικούς ομίλους ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, μιλώντας σε εκδήλωση των βιομηχάνων με θέμα «Ελλάδα φιλική στις επενδύσεις: Κρίσιμες παρεμβάσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον».
Χαρακτηριστικά ο Θ. Φέσσας ανέφερε ότι «η ταχεία υλοποίηση των συμφωνηθέντων, μαζί με μια
νέα επενδυτική πολιτική κινήτρων, είναι η συνταγή της αλλαγής πορείας που έχουμε ανάγκη όλοι. Μια πορεία που δεν αναζητά απαντήσεις μόνο στα Μνημόνια, αλλά στο πώς εμείς οραματιζόμαστε και θέλουμε την οικονομία και την κοινωνία μας σε λίγα χρόνια από τώρα».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δηλώνει πως ο λαός διαρκώς θα επιβαρύνεται με νέα μέτρα και οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πληρώνουν όλο και λιγότερα από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.
«Ανταγωνιστικό φορολογικό περιβάλλον με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής, μετρήσιμα αποτελέσματα και ποιοτικές επενδύσεις» ήταν τα λόγια του Θ. Φέσσα, ο οποίος υποστήριξε ότι «με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές» πρέπει το αστικό κράτος να στηρίζει τις νέες επενδύσεις κάθε μεγέθους των κεφαλαιοκρατών.
Πρότεινε τη «φορολογική ενθάρρυνση πρωτίστως των οικονομικά αποδοτικών επενδύσεων», όπως είναι οι επενδύσεις στην καινοτομία, σε εξωστρεφείς μεταποιητικές δραστηριότητες και υπηρεσίες, σε μεγάλα logistics και supply centers που θα κάνουν την Ελλάδα de facto διαμετακομιστικό κόμβο, στον Τουρισμό, στις νέες τεχνολογίες, στην Υγεία