Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Μαζική και μαχητική η κινητοποίηση των μαθητών (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι μαθητές των σχολείων της Θεσσαλονίκης, που αγωνίζονται για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει. Σήμερα εκατοντάδες μαθητές πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια εκπρόσωποι των σχολείων τους συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού προκειμένου να καθορίσουν τις νέες κοινές δράσεις τους.
Σε καταλήψεις των σχολείων έχουν προχωρήσει οι μαθητές από
το 2ο, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 2ο και 3ο Λύκειο Ευόσμου, 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού και 2ο Λύκειο Κορδελιού,3ο Λύκειο Πολίχνης, 1ο Λύκειο Μίκρας, 1ο Λύκειο Πυλαίας και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Μενεμένης - Αμπελοκήπων.
Στη σημερινή μαχητική διαδήλωση συμμετείχαν επίσης μαθητές από το 2ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, το 7ο Λύκειο Αγίου Παύλου, το 7ο Λύκειο Καλαμαριάς, το 2ο Λύκειο Ευόσμου, το 1ο και 2ο Λύκειο Συκεών, τα ΕΠΑΛ Ευόσμου, Δημόκριτου και Καλαμαριάς, 8ο ΕΠΑΛ Ευκλείδη και 1ο Λύκειο Αγίου Αθανασίου.
Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης φώναζαν ασταμάτητα συνθήματα που κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας και αναδείκνυαν τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν σε ελλείψεις εκπαιδευτικών, υποχρηματοδότηση, κτιριακά προβλήματα και προβλήματα μεταφοράς κ.ά. 
Ξεχώρισαν συνθήματα όπως «Το νέο Λύκειό σας είναι μαγικό, μάθημα καινούριο είναι το κενό», «Τσίπρα και Φίλη, ακούστε το καλά, οι μαθητές στο δρόμο ακόμα μια φορά», «Πρώτα τα βιβλία, μετά οι καθηγητές, διώξτε απ' τα σχολεία και τους μαθητές», «Στο σάπιο σύστημά σας, σάπια κι η Παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία».
Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στο ΥΜΑΘ, όπου αντιπροσωπεία των μαθητών παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.