Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: Συνέντευξη της «Εργατικής Ενότητας» ενόψει του 32ου Συνεδρίου του ΕΚ Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του 32ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12, 13 και 15 Νοέμβρη, έδωσε σήμερα η παράταξη της «Εργατικής Ενότητας» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. 
Ο Λεωνίδας Στολτίδης, επικεφαλής της «Εργατικής Ενότητας» και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με συγκεκριμένα παραδείγματα
, αποκάλυψε το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού [ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ)] που προωθούν τη γραμμή της υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος στις ανάγκες του κεφαλαίου και της «ανταγωνιστικότητάς» του κόντρα στις ανάγκες των εργαζομένων. Αλλά και την προσπάθειά τους να καλύψουν την εκλογική δύναμη που έχασαν για το 32ο Συνέδριο, μέσα από νόθες διαδικασίες, σωματεία-σφραγίδες, σωματεία που έστησαν μαζί με την εργοδοσία.
Σημείωσε ότι «η γραμμή της "Εργατικής Ενότητας", η μαχητική, ταξική ενότητα της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της, της αντεπίθεσης, της ρήξης και ανατροπής του κεφαλαίου και του κράτους του, είναι η γραμμή που μπορεί να ορθώσει πραγματικά εμπόδια σε κάθε είδους και χρώματος μνημόνια, να ανοίξει το δρόμο για ένα δρόμο ανάπτυξης με βάση τα συμφέροντα του λαού και όχι των μονοπωλίων, να φέρει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της στην εξουσία».
Τέλος, κάλεσε τους αντιπροσώπους στο 32ο Συνέδριο του ΕΚΘ, στις αρχαιρεσίες για τη νέα διοίκηση του ΕΚΘ, για αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, να ψηφίσουν την «Εργατική Ενότητα».