Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Προειδοποίηση για τη λαϊκή κατοικία:«Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης - Δεν θα τις πάρετε τις λαϊκές κατοικίες»(ΒΙΝΤΕΟ)



«Το ΚΚΕ προειδοποιεί για τη λαϊκή κατοικία. Αν μπείτε στη διαδικασία πλειστηριασμών, δυο λέξεις: "Μολών λαβέ". Και πάρτε το χαμπάρι. Το ΚΚΕ θα κάνει τα πάντα μέσα από όλους τους μαζικούς φορείς που δουλεύει, θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει όλους ώστε να ισχύσει το "μολών λαβέ" και δεν έχει "λαβέ", δεν θα τις πάρετε τις λαϊκές κατοικίες». Αυτό υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του
Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Παράλληλα και αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, ο Θανάσης Παφίλης προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να βάλει χέρι στα εναπομείναντα τελευταία δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση. «Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου και θα γίνει κόλαση», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. «Δεν πρόκειται να αφήσουμε το λαό να παραδοθεί και να οδηγηθεί στην ακραία δυστυχία. Θα το πληρώσετε πάρα πολύ ακριβά και θα έχουμε και το λαό με το μέρος μας», κατέληξε.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση «ανοίγει δρόμο, λεωφόρο», για πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών. Παράλληλα, και σε αντιδιαστολή, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να απαλλαγούν οι τραπεζικοί όμιλοι από τα «κόκκινα» δάνεια, για να περάσουν στη συνέχεια σε νέο κύκλο κερδοφορίας, στο πλαίσιο της λεγόμενης επανεκκίνησης της καπιταλιστικής οικονομίας. Επίσης η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει με κρατικό χρήμα που θα πληρώσει και πάλι ο λαός, κατέληξε ο Θανάσης Παφίλης.




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ