Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ιωάννινα: Μήνυμα ξεσηκωμού η νίκη των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση»



Τη νίκη των εργαζομένων στη «Spider - Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» χαιρετίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και καλεί σε δυναμικό «παρών» την Παρασκευή στις 12.00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου συνεχίζονται να εκδικάζονται οι
αγωγές της εργοδοσίας προκειμένου να κριθεί η απεργία παράνομη.

Όπως τονίζει το Σωματείο, η νίκη των εργαζομένων στην «Ανακύκλωση» είναι «ένα μήνυμα ξεσηκωμού και αντίστασης προς όλους τους εργάτες των Ιωαννίνων, τους εργάτες της “ΠΙΝΔΟΥ”, του “ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ”, του “ΒΙΚΟΥ”, του “ΧΗΤΟΥ”, του “Μαρινόπουλου”, προς τους εργάτες όλης της χώρας! Ο αγώνας των εργαζομένων της “Ανακύκλωσης” σπάει στην πράξη τη λογική που καλλιεργεί η εργοδοσία και η κυβέρνηση, δηλαδή ότι τίποτα δεν γίνεται, ότι η εργοδοσία και το κεφάλαιο είναι παντοδύναμοι, ότι οι εργάτες δεν έχουν κανέναν άλλο δρόμο από το να ανέχονται και να στηρίζουν την πολιτική που τους χρεοκοπεί για να αυξάνουν τα κέρδη των επιχειρηματιών».

Το Σωματείο τονίζει ότι η πείρα του απεργιακού αγώνα αναδεικνύει ότι «το σημαντικότερο όπλο των εργαζομένων της "Ανακύκλωσης" είναι η οργάνωσή τους και η συμμετοχή τους στο σωματείο».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην αλληλεγγύη που επέδειξαν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές, τονίζοντας ότι «είναι όπλο στα χέρια όλων των εργαζομένων. Δεν είναι κανένας μόνος του, κανένας κλάδος δεν μπορεί σήμερα να μάχεται μόνος του».

Τονίζει ακόμα ότι δεν θα γίνει ούτε βήμα πίσω «από το να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, δεν θα δεχτούμε καμία μείωση στους μισθούς των εργαζομένων, απαιτούμε άμεσα να ενταχθούν και να ασφαλιστούν οι εργάτες της "Ανακύκλωσης" στα Βαρέα και Ανθυγιεινά».



Συνημμένα Αρχεία: