Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΣΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:«Δεν θα αφήσουμε καμιά λαϊκή κατοικία απροστάτευτη στους πλειστηριασμούς,τις κατασχέσεις,τις διακοπές ρεύματος»

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη 19/11 εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών ,των μεγαλομετόχων τους και του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στις λαϊκές οικογένειες.Σε αυτή τη νέα επίθεση, η απάντησή μας θα είναι η ένταση της επαγρύπνησης, για να μην περάσουν οι εκβιασμοί, για να μην ξεσπιτωθεί καμιά λαϊκή οικογένεια,σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ.Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε  στη Βουλή, την Πέμπτη 19/11,από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με διαδικασίες «fast track», είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των
τραπεζών και των μεγαλομετόχων. Μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών προστατεύονται και μάλιστα με πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας . 
Απάτη η «προστασία» που υπόσχεται η κυβέρνηση στα λαϊκά νοικοκυριά
Αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση:
«Ειδική μέριμνα λαμβάνεται ώστε να μη βλάπτονται τα συμφέροντα των πιστωτών (τραπεζών)»
 Για κάθε σχέδιο ρύθμισης προσδιορίζονται οι μηνιαίες δόσεις, με βάση «τον προσδιορισμό της μέγιστης ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη»
Ακόμα και για τα πιο οικονομικά ανήμπορα νοικοκυριά, που ζουν κάτω και από τα όρια της επίσημης φτώχειας, ορίζονται μηνιαίες δόσεις, τις οποίες μάλιστα οι τράπεζες θα εισπράττουν βρέξει - χιονίσει, με την εγγύηση του κράτους.
Το όριο της «αξιοπρεπούς διαβίωσης», το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύει το «κεραμίδι» της φτωχής λαϊκής οικογένειας, τοποθετείται για τον άγαμο στα 8.180ευρώ μεικτό εισόδημα το χρόνο, για το ζευγάρι στα 13.917 ευρώ, με προσαύξηση 3.361 ευρώ για κάθε παιδί. Η όποια παρεχόμενη προστασία απομένει, πέφτει στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και μάλιστα, μέχρι το 2018.
Να λείπει το δούλεμα, λοιπόν. Ποιον προστατεύουν;
Τις χρεωμένες λαϊκές οικογένειες ή τις τράπεζες;
Ληξιπρόθεσμα χαράτσια στην εφορία. Εντείνονται οι εκβιασμοί και οι απειλές απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά, τα οποία, εφόσον δεν καταφέρουν να ανταποκριθούν στους νέους αυστηρότερους όρους, θα βρεθούν αντιμέτωπα με κατασχέσεις και από την πλευρά της εφορίας.
Από την 1η Γενάρη 2018, η καθυστέρηση πληρωμής μιας νέας οφειλής έστω και για μία μέρα θα έχει ως συνέπεια την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων. Από 15/12/2015 μέχρι 30/6/2016 προβλέπεται ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων θα χάνεται εφόσον οποιαδήποτε νέα οφειλή δεν εξοφληθεί εντός 30 ημερών.
Την ίδια στιγμή που τα δίνουν όλα για να ενισχύουν με κάθε τρόπο τραπεζίτες και μεγάλο κεφάλαιο,  πετούν έξω από τις ρυθμίσεις όσους λόγω φτώχειας, ανεργίας, αναδουλειάς καθυστερούν για λίγες μέρες την πληρωμή της δόσης.
Νέοι φόροι έρχονται σαν ισοδύναμα και αυξήσεις των ήδη υπαρχόντων, που δεν μπορούμε να πληρώσουμε. Έχουν ξεκινήσει να μας κόβουν το ρεύμα από τα σπίτια μας!
Κόντρα σε αυτή τη νέα επίθεση, η απάντησή μας θα είναι η ένταση της επαγρύπνησης, για να μην περάσουν οι εκβιασμοί, για να μην ξεσπιτωθεί καμιά λαϊκή οικογένεια!
Να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη στο πόλεμο που έχουν κηρύξει το μεγάλο κεφάλαιο και οι επιχειρηματικοί όμιλοι,  απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΟΓΕ-ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ-ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ-ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

ΠΑΣΕΒΕ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ